Kolbászos Pizza recept
50 perc
4000 kcal
rengeteg
sok
kb 1 dl víz (langyos)
porcukor
porélesztő (1 zacskó)
só
liszt (fél kiló)
olivaolaj (1,7 dl)
paradicsompüré (2 db)
bazsalikom
oregánó
kolbász
mozzarella sajt
A Kolbászos Pizza elkészítési módja:
A langyos vízbe beleszórok kevés porcukrot és a porélesztőt. Mire felfut beleteszem a sót a lesztet és az olajat összegyúrom és pár órán át állni hagyom. Én egy nappal előre szokta elkészíteni és ilyenkor a hűtőbe rakom letakarva. A szószhoz a paradicsompürét a fűszerekkel összekeverem, ezt rakom a tésztára majd jöhetnek a feltétek. A legfinomabb szerintünk egy jó minőségű kolbász, de bármit lehet rakni mellé. Én személy szerint imádom a brokkolit, kukoricát, paradicsomot. Természetesen a brokkolit elötte leglább pár percig forró vízben kell főzni. Majd a tetejére rárakom a mozzarella sajtot, amit nem szükséges ereszelni, nagyon szépen szétolvad ha szeletekben is rakom rá! Sütöben közepes fokozaton nagyjából 40 percig sütöm. Vigyázat!!! Extra sok kalória, de igazán finom, laktató étel. :)
A kalória természetesen nem adgonként értendő hanem az egész egyben :)
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Spiritus, 2010. febr. 5. 09:42
A kolbászos pizza elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.