Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajttal töltött csirkecomb. recept

Sajttal töltött csirkecomb. recept

A Sajttal töltött csirkecomb. hozzávalói:
4 db csirkecomb,
15 dkg reszelt rokfort,
2 db egész tojás,
1 ek tejföl + 2 dl tejföl,
1 dkg vaj,
1 mk currypor,
só és törött fekete bors ízlés szerint,
liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.


A Sajttal töltött csirkecomb. elkészítési módja:
A csirkecombokat kicsontozzuk és jól megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojássárgájával, 1 evőkanál tejföllel, sóval, a borssal és a curryvel. A combok egyik felére rákenjük a masszát, majd a kenetlen felét ráhajtva a négy combból négy "táskát" kapunk. A "táskákat" hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, és lisztben, a maradék habosra felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük, és szép pirosra megsütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt, sót és borsot összekeverjük, és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Nem szabad sötétre sütni! Párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Nagyon finom, ám kissé munkaigényes.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajttal töltött csirkecomb. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook