Paradicsom rántva recept





1 kg friss tojásparadicsom
0,5 dl tej,
15 dkg liszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
fél csomó petrezselyem zöldje
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors
A Paradicsom rántva elkészítési módja:
A kemény paradicsomokat alaposan megmostam és megszárítottam. Ezután kb. ujjnyi vastag szeletekre vágtam és megfűszereztem. A liszt kétharmadát elkevertem a tojással, hozzákevertem a tejet, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyem zöldjét, és a fűszereket. A paradicsomszeleteket a megmaradt lisztben, majd az előkészített masszában megforgattam, majd a forró étolajban kisütöttem. Önmagában is finom, de petrezselymes krumplival és tartármártással is tálalhatjuk.
Jó évágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. jan. 20. 14:33
A paradicsom rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.