Tengeri halfasírt recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tengeri halfasírt hozzávalói:
12 darabhoz:
1 doboz paradicsomos halkonzerv,
1 zacskó megfőzött barna rizs,
2 db egész tojás,
3 ek. zsemlemorzsa,
3 ek. tönköly búzaliszt,
fél citrom leve,
1 kk. reszelt citromhéj,
2 gerezd fokhagyma,
étolaj a sütéshez
Ízlés szerint: őrölt fekete bors, kevés patikasó, őrölt majoránna, petrezselyemlevél
A Tengeri halfasírt elkészítési módja:
A halkonzervet lével együtt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a párolt rizst, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ráütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát és a lisztet, majd kézzel az egészet alaposan összekeverjük. Nedves kézzel kis pogácsákat formázunk a masszából, kevés zsemlemorzsában megforgatva közepesen forró olajban szép pirosra sütjük. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Önmagában vagy salátával, mártással, de szinte bármelyik kedvenc köretünkkel is fogyasztatjuk. Félbe vágva szendvicsbe is tehetjük. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 8. 17:00
A tengeri halfasírt elkészítési módja és hozzávalói.