Lazac zöldségágyon recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lazac zöldségágyon hozzávalói:
4 nagyobb szelet lazacfilé,
1 db egész citrom,
4 dkg vaj,
2 ek. étolaj,
1 fej vöröshagyma,
1 db póréhagyma,
2 db közepes sárgarépa,
1 db kisebb zeller,
1,5 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, sómentes ételízesítő
A Lazac zöldségágyon elkészítési módja:
A halszeleteket a kifacsart citrom levével meglocsoltam, majd két órára hûtôszekrénybe tettem. A sárgarépát, a póréhagymát és a zellert megmostam, megtisztítottam, és vékony csíkokra vágtam. Ezt követôen a vöröshagymát felkockáztam a zsiradékokon megpirítottam. A zöldségekkel együtt néhány percig dinszteltem, majd fehérborral felöntöttem és fedő alatt kis lángon pároltam kb. 10 percig. Ezután a lazacfiléket sóval és borssal befűszereztem, és a párolt zöldségekkel együtt kb. 10 percig tovább pároltam. A tejszínt borssal, ételízesítővel és fokhagymával ízesítettem, majd azt is hozzáadtam. Pár percig még együtt pároltam. Köretként főtt burgonya illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 3. 20:34
A lazac zöldségágyon elkészítési módja és hozzávalói.