Mogyorós -csokis perec recept
A Mogyorós -csokis perec hozzávalói:30 dkg liszt
5 dkg őrölt mogyoró
12 dkg vaj, vagy Rama
5 dkg sertészsír
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál juharszirup
A mázhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál tej vagy tejszín
A Mogyorós -csokis perec elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját, az őrölt mogyorót és a végén a juharszirupot. Jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és perec formával kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, elkeverjük, és megkenjük a pereceket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. márc. 19. 15:47
A mogyorós -csokis perec elkészítési módja és hozzávalói.