Mogyorókrémes lávatorta recept
A Mogyorókrémes lávatorta hozzávalói:25 dkg 70 %-os belga étcsokoládé
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 dkg margarin
2 dkg keserű kakaópor
15 dkg mogyorókrém
porcukor
A Mogyorókrémes lávatorta elkészítési módja:
A csokoládét olvasszuk fel, a liszttel és a tojássárgákkal keverjünk belőle krémet, és a tészta felét osszuk margarinnal kikent, kakaóval beszórt formákba. A mogyorókémet tegyük a középükbe, és a maradék tésztával fedjük be. 200 °C-os sütőben süssük 8 percig, amikor kész, borítsuk tányérokra, és kevés porcukorral szórjuk meg. A maradék töltelékkel díszítsük a tányért. Mogyorókrém helyett bármilyen házi lekvár is jó, lényeg az, hogy ne folyós, hanem kemény legyen
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: b9662b68b3, 2008. dec. 5. 10:18
A mogyorókrémes lávatorta elkészítési módja és hozzávalói.