Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorókrémes lávatorta recept

Mogyorókrémes lávatorta recept

A Mogyorókrémes lávatorta hozzávalói:
25 dkg 70 %-os belga étcsokoládé
2 tojássárgája
2 evőkanál liszt
2 dkg margarin
2 dkg keserű kakaópor
15 dkg mogyorókrém
porcukor


A Mogyorókrémes lávatorta elkészítési módja:
A csokoládét olvasszuk fel, a liszttel és a tojássárgákkal keverjünk belőle krémet, és a tészta felét osszuk margarinnal kikent, kakaóval beszórt formákba. A mogyorókémet tegyük a középükbe, és a maradék tésztával fedjük be. 200 °C-os sütőben süssük 8 percig, amikor kész, borítsuk tányérokra, és kevés porcukorral szórjuk meg. A maradék töltelékkel díszítsük a tányért. Mogyorókrém helyett bármilyen házi lekvár is jó, lényeg az, hogy ne folyós, hanem kemény legyen


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorókrémes lávatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook