Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) recept
40 perc
A Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) hozzávalói:
6 tojás
8 ek. őrölt mandula vagy dió
3 ek. édesítő (nálam eritrit, de lehet foly. édesítő is)
citromhéj vagy pici citromlé
vanília (elhagyható)
fahéj ízlés szerint
marék mazsola(elhagyható)
meggy (mirelit vagy cukrozatlan kompót)
2 alma pucolva, reszelve
A Meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) elkészítési módja:
Külön felverni a fehérjét habbá, majd a sárgáját az édesítővel, citrommal-vaníliával. A sárgájába bele az őrölt mandula (nálam felesbe mogyoróval) bele a fehérje,fahéj és kész, ennyi. Még belekeverem a reszelt almát és kerek kapcsos 24cm-es tortaformába öntöm, amit sütőpapírral bélelek. A tetejére kerül a meggy és kb 30 perc alatt készre sütöm.(végén tűpróba)
Ez a recept Menyus meggyes pitéje, kicsit továbbvariálva.
Nálam 4 felé lesz vágva, és alma-banán pürével leöntve eszegetem esténként.
Fotó a paleos sütis naplómban a 296. bej.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mariann63, 2013. márc. 18. 08:12
A meggyes-almás piskóta cukor és liszt nélkül (paleo) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.