Húsvéti tojástorta recept
A Húsvéti tojástorta hozzávalói:A piskótához:
5 darab tojás
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál sütőpor
1/2 citrom reszelt héja
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
3 dl tej
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
A Húsvéti tojástorta elkészítési módja:
Az 5 tojásból és a hozzávalókból piskótát sütünk tojás alakú formában. Ha nincs ilyen, akkor utólag tojás alakúra vághatjuk a piskótát. A krémhez 3 dl tejjel és a cukor felével megfőzzük a pudingot, majd a Bourbon vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Kihűtjük, majd a maradék cukorral felverjük a tejszínt. A kihűlt pudingba lazán belekeverjük a tejszínhabot, és ezzel megtöltjük a 3 lapba vágott piskótát. A tetejét és oldalát is bevonjuk vékonyan, tetszés szerint díszíthetjük marcipánnal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2013. márc. 15. 07:20
A húsvéti tojástorta elkészítési módja és hozzávalói.