Almás pite süti recept
Az Almás pite süti hozzávalói:30 dkg liszt , 10 dkg vaj, 3 dkg disznózsír,6 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál tej, 2 tojássárgája, 1 evőkanál rum
Töltelék: 3/4 kg alma, 1 teáskanál fahéj, 10 dkg mazsola,10 dkg mogyoró (ha nincs, a dió is megteszi) 10 dkg porcukor
Az Almás pite süti elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzátesszük a zsírt, porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot, és az egészet könnyedén összegyúrjuk. Két órát hideg helyen pihentetjük. Aztán két részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk a lisztezett deszkán, és a nyújtófára tekerve - így kevésbé szakad - a tepsibe rakjuk. Beborítjuk hámozott, vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, fahéjjal, darált mogyoróval és porcukorral. Befedjük a másik kinyújtott lappal, megkenjük tojássárgájával, és meghintjük vagdalt mogyoróval. Előmelegített, középforró sütőben sütjük. Szeletekre vágjuk, vaníliás cukorral meghintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2008. jún. 5. 13:44
Az almás pite süti elkészítési módja és hozzávalói.