Túró fánk recept
A Túró fánk hozzávalói:25dkg rétesliszt,
25dkg túró,
6 tojás,
csipet só
sütéshez bő olaj
Tálaláshoz:
10dkg darált mák,
2 dl tej
10dkg cukor
kimagozott meggybefőtt
A Túró fánk elkészítési módja:
Először a köretet készítjük el. A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, és a mákot beleszórva egy-két percig a tűzön kevergetjük, majd a kihűtjük. (Ha túl sűrű lenne még kevés tejjel hígítjuk.) A meggyet leszűrjük, és a cukorral meg kevés meggylével pár percig pároljuk, melegen tartjuk. (A maradék meggylét üdítőitalként tálaljuk.) Az egérkékhez a túrót burgonyanyomón áttörjük.A tejet csipet sóval felforraljuk, a lisztet- állandóan kevergetve- beleszórjuk.Fakanállal a tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik, majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat egyenként simára keverjük benne, majd a túrót is belekeverjük. Az olajat felforrósítjuk és a kanalat belemártjuk, utána beleszaggatjuk a tésztát,szép pirosra kisütjük. Papírtörölközőn leitatjuk.Porcukorral meghintve,hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséri. Laktató és nagyon finom,könnyű .
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2008. márc. 26. 11:48
A túró fánk elkészítési módja és hozzávalói.