Gyümölcsös Csirketokány recept
A Gyümölcsös Csirketokány hozzávalói:1kg csirkemell
1kisebb vöröhagyma
1-1szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
5dkg vaj
2dkg liszt
1-1dl száraz fehérbor és tejzín
1 üveg vegyes gyümölcsbefőtt
só,bors
kakukkfű
curry (fűszerkeverék)bárhol kapható
1csokor petrezselyem
A Gyümölcsös Csirketokány elkészítési módja:
A csirkemell bőrét fejtsd le,csontozd ki a húst,majd kockázd fel. A bőröket és a csontokat dobd fazékba,add hozzá a megtisztított zöldségeket,sót,borsot,engedd fel annyi vízzel,amennyi éppen ellepi.Fedő alatt főzz belőle alaplevet. E közben a vajon fonnyaszd meg a hagymát a húskockákatpirítsd meg rajta. Ha a hús megpuhult,hintsd meg liszttel,öntsd rá a bort,a tejszínt,az átszűrt alaplevet.Ízesítsd curryvel,kakukkfűvel és lassú tűzön főzd sűrűre a levét. Végül tedd bele az apróra vágott,befőtt gyümölcsöt,s együtt még egy pillanatig forrald.Finomra aprított petrezselyemmel megszórva,burgonyapürével körítve kínáld.
Legfinomabb,körtéből,barackból.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: dobos, 2008. ápr. 13. 18:40
A gyümölcsös csirketokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.