Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Hagymás pácolt hal /Ruszli/ recept

Hagymás pácolt hal /Ruszli/ recept

A Hagymás pácolt hal /Ruszli/ hozzávalói:
2 kg apróhal /garda, keszeg/
1.5 kg vöröshagyma
3-5 babérlevél
1 kk öröltbors
1 kk mustármag

KK cukor


A Hagymás pácolt hal /Ruszli/ elkészítési módja:
A halakat megpucoljuk, kibelezzük,majd többszöri vizben alaposan megmossuk.Lecsurgassuk és lehetőleg műanyag vagy üvegedénybe rakjuk,ami jól zárható, soronként erőssen sózzuk,és a hűtőbe tesszük 4-5 napig ha arra járunk meg-meg rázogatjuk. A megtisztitott vöröshagymát szép vékony karikákra vagdossuk, és kissé megsózva 3 órát pihentejük. Ezután ecetes levet készitünk sóra vigyázzunk! füszerezzük és a levet felforraljuk kb 5 percig. A halat le csepegtetjük és felvátva üvegbe rakjuk a hagymával együtt. A levet kihűtve öntjük a halas hagymára, az üveget lecsavaruzzuk és a hűtőbe tsszük. Állni hagyjuk és kéthét érlelés mulva lehet fogysztani. Sokáig tárolható.


Kategória: Halas ételek receptjei


A hagymás pácolt hal /ruszli/ elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook