Hagymás pácolt hal /Ruszli/ recept
A Hagymás pácolt hal /Ruszli/ hozzávalói:2 kg apróhal /garda, keszeg/
1.5 kg vöröshagyma
3-5 babérlevél
1 kk öröltbors
1 kk mustármag
só
KK cukor
A Hagymás pácolt hal /Ruszli/ elkészítési módja:
A halakat megpucoljuk, kibelezzük,majd többszöri vizben alaposan megmossuk.Lecsurgassuk és lehetőleg műanyag vagy üvegedénybe rakjuk,ami jól zárható, soronként erőssen sózzuk,és a hűtőbe tesszük 4-5 napig ha arra járunk meg-meg rázogatjuk. A megtisztitott vöröshagymát szép vékony karikákra vagdossuk, és kissé megsózva 3 órát pihentejük. Ezután ecetes levet készitünk sóra vigyázzunk! füszerezzük és a levet felforraljuk kb 5 percig. A halat le csepegtetjük és felvátva üvegbe rakjuk a hagymával együtt. A levet kihűtve öntjük a halas hagymára, az üveget lecsavaruzzuk és a hűtőbe tsszük. Állni hagyjuk és kéthét érlelés mulva lehet fogysztani. Sokáig tárolható.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. szept. 8. 12:58
A hagymás pácolt hal /ruszli/ elkészítési módja és hozzávalói.