Sziléziai göngyölthús recept
A Sziléziai göngyölthús hozzávalói:40 dkg marhafelsár
40 dkg sertés comb
3 db vöröshagyma
1 EK zsir
1 EK süritett paradicsom
1 dl tejfől
só bors
1 KK liszt
1 kk cukor
1-2 babérlevél
A Sziléziai göngyölthús elkészítési módja:
A kétféle húst egyenlő nagyságura kiverjük, megsózzuk borsozzuk, egy hagymát lereszelünk, rákenjük a marhahúsra,ráhelyezzük a disznóhúst, szorossan felcsavarjuk, és hústűvel rögzitjük. Forró zsirban átsütjük a húst,majd beletesszük a finomra vágott hagymát, a paradicsompürét, sót borsot, babérlevelet,két porár vízet öntünk rá, és puhára pároljuk fedő alatt, másfél óráig kislángon. A tejfőlbe bele kavarjuk a lisztet, cukrot kiszedjük a husikat és ráönjtük a szószra és felforraljuk, a húst felszeleteljük és hozzá adjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. szept. 4. 14:32
A sziléziai göngyölthús elkészítési módja és hozzávalói.