Csülkös pacalpörkölt recept
120 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csülkös pacalpörkölt hozzávalói:
1 kg pacal,
0,5 kg csont nélküli sertéscsülök,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír,
ízlés szerint: patikasó, színes őrölt bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, fűszerpaprika
A Csülkös pacalpörkölt elkészítési módja:
A pacalt megtisztítottam és csíkokra vágtam. Kevés étolajon kb. 6-8 percig előpirítottam. Utána az egészet úgy ahogy volt átöntöttem egy kuktába, hozzátettem a feldarabolt csülköt és kb. 6 dl vizzzel felöntöttem. Kb. 80 percig kuktáztam. Ezalatt a zsiradékon a megtisztított, felkockázott vöröshagymákat megpirítottam. Ezután a megtisztított paprikát és a paradicsomokat beleszeltem és pár percig pirítottam néha megkevergetve. Ezután hozzáadtam az apróra szeletelt fokhagymát és a fűszereket. Majd a megkuktázott pacalt és a csülköt a pörköltalaphoz adtam és fedő alatt kb. 20-25 perc alatt készre pörköltem. Néha megkevertem és ha kellett a kuktában megmaradt főzővízzel (kb. 1-2 dl-el) felengedtem, amíg az egész teljesen megpuhult. Én ezúttal kifőtt durumtésztával körítettem, de főtt sós burgonya is jó hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. dec. 11. 22:00
A csülkös pacalpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.