Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)
Mindezek mellett az a csoda, hogy ha egyáltalán befér időnként egy-egy kisebb telefonbeszélgetés. Persze valószínűleg az is nagyrészt ingerült lesz.
A régi kapcsolat nem müxik, újra meg te nem vagy fogékony, aztán mégis arra várnál, hogy "lelki támogatást" kapj még egy olyasfajta intéznivalóhoz is, mint egy kicsit távolabbi orvosi rendelőbe való eljutás...
Ez így ahogy van nonszensz.
Egyébként, lehet hogy csak a megfogalmazásban van hiba. Nem "már", hanem "még" nem vagy fogékony... :-)
Jókat neked is!
Igazságod van, mint már korábban is írtam
Én délig döglök, ő délben kutyaséta, ebéd, alvás, kutyaséta, vacsora, tv
Mindezek miatt ma este 9 tájban hívtam fel és 10 perc után még mindig a sültnél tartott
Erős 10 perc után alig tudtam leállitani, mert nem akartam udvariatlanul letenni a telefont
"Nem kapsz te már őtőle pánik esetén lélekmasszázst."
Igaz! Új kapcsolatra meg már nem vagyok fogékony.
Jókat neked!
Nem tudnék nyugodtan ülni egy pszichiáter helyén, mert az a foglalkozás szerintem olyan fokú frusztrációs készséget igényel, ami nekem nincs. :-) Magyarán engem bizony előbb-utóbb idegesítene a nap-mint nap sorjázó, sokféle "dili", nincs énnekem annyi türelmem, hogy ezt így hivatás-szerűen folytassam. Ami azt illeti, a jelek szerint maguknak a gyakorló pszichiátereknek sincs. Igencsak kiégettnek tűnik némelyikük. Minden tisztelet azé, aki ezt x évig valódi odaadással tudja folytatni. Mint mondjuk a Feri atya.
Sejtettem én, hogy ha már ott van nálad a sült oldalas, akkor ebből előbb-utóbb b.nő látogatás lesz, aztán majd megint jól beletekeredsz a napirendbe. Folyton "alkalmatlankodsz"... Illetve igen is, meg nem is. Ő rendszert szeretne, szinte mindenáron való rendszerességet, te meg spontán akarsz lenni, - elég volt csak meglátni azt a sülthúst és már indultál is volna, - hát még szerencse hogy előtte legalább telefonáltál.
Nem kapsz te már őtőle pánik esetén lélekmasszázst. Azt mondod, az is a kötődést erősíti, hogy félszavakból is megértitek egymást. De hisz nemhogy félszavakból, hanem már kerek mondatokból is folyton csak a hirig van...
Ő nem akar spontán lenni, te nem akarod tisztelni az ő időbeosztását. Két ennyire ellentétes beállítottságú ember hogy is működhetne úgy együtt, mint ahogyan évtizedekkel ezelőtt még tényleg sikerült?
Hiszed nem hiszed, egy új kapcsolatban is eléggé hamar kialakul egy ismerős, komfortos szokásrendszer, ha kölcsönösen, őszintén odafigyelnek egymásra. És pont azért mert végülis mégiscsak ismeretlen vizeken evezel, naponta érhetnek örömteli meglepetések... :-) Kár az ilyesmit kihagyni. És helyette egy kiégett, feszültséggel telt, nyögvenyelősen egybentartott kapcsolatban őrlődni.
Igazak a meglátásaid
Nyugodtan beülhetnél a területi pszichiáter helyébe
"Nyugodtan tudsz kötődni máshoz"
Ebben az autózási esetben talán, de emugy nem. Hogy nézne már ki valami uj ismerőre nypmulnék hogy kisérjen el, netán más gond pánik esetén lelekmasszázs
Esetemben az is a kötődést erősiti hogy félszavakból is tudjuk, miröl beszél a másik
Csak elvittem a sültoldalast tegnap
Az volt amire vártam. Fél4 tájban, ő most alszik és nagyon nyűgös
Könnyű nekem délig alszom, bezzeg ő, és ,emmyxi munkája intéznivalója van
Kissé hangot adtam mérgelődésemnek amikor megint az órarendjével jött
Meguntam egy idő után "akkor én megyek". De hova rohanok most jöttem. Mondtam erre nem vagyok vevő
De ha tegnap tudja hogy jövök csinált volna valami ebédet
Én sose tudom tegnap mi lesz holnap, évtizedes tapasztalat
Kicsit még szavakat váltottunk és hazajöttem
Egyre kevesebbet látjuk egymást, az is ilyen hangulatban telik el :(
Aha, valóban eléggé nagyon pszichés dolog az hogy úgy érzed, egyedül nem megy, - valószínűleg nem vagy ezzel egyedül. Csak talán az együttérzés, pszichés támogatás megnyilvánulási módjaiban lehet eltérés.
Az, akinek ilyen fokú "szimbiózis" kell mint anno neked, az már-már feltűnően önállótlan jellegű megnyilvánulás.
Az, akinek viszont szinte a tudat is elég hogy neki van valakije, akinek ő fontos, örül ha sikerülnek a dolgai és vele együtt bánatos amikor nem, - majdhogynem észrevétlen támogatás-igény, jóllehet ugyanarról a dologról van szó.
Az amikor ti a b.nőddel ilyen szoros együttmőűködésben voltatok, gondolom az a bizonyos 90-es évek dereka, amit említettél, hogy akkoriban nagyon súlyosan pánikos voltál. És abban a helyzetben a függés-szerű kötődés valahogy érthető is.
De amióta kihunyt a kapcsolatból az irántad való érdeklődés, és te mégis fenntartod a kötődést - az bizony már csak a jó öreg kapcsolatfüggés. Szerintem legalábbis az.
A jó hír az, hogy az viszont nem "személyfüggő". Nyugodtan tudsz kötődni máshoz, másokhoz is. Szerintem nyugodtan meg is próbálhatnád végre. Nem kellene vegetálnod... Ebből a szempontból legalábbis nem.
Mit segitene...hogyha teszemazt a b.nőd ...... azt mondaná, hogy "nyugi, meg tudod csinálni, indulj csak el nyugodtan, minden rendben lesz stb."?
Igen, az az együttérzés/támogatás segítene
Anno egy munkahelyen dolgoztunk, szomszéd házban laktunk, egyszerre indultunk munkába, jött utánam autójával. Ha netán reggel orvos akkor oda is utánam/velem
Munkahely megszünt, átmentem a szürkegazdaságba. Ugyanez kellett egy egy problémás munkához hogy érezzzem "szorít" nekem, pszichésen támogat
Ez nagyjából, már nincs
Mondok egy friss sztorit, de hasonlót emlitettem már. Órarend
11 tájban felhív és elpanaszolja a kétnapi gondjait. Meghallgatom, beleszólni egyáltalán nem hagy, tehát párbeszéd nincs
Ha már felébresztett felkeltem , kávé, zuhany tökölődés elugrottam egy szelet pizzáért
Ott a kolbászsütő árus is
B.nőm kedveli a sült oldalast, de volt már gond hogy minek bla bla...
Felhívtam, hogy enne-e egy kis sült oldalast
Megindult a hisztéria dömping, az ő órarendje, nagyon jól tudom hogy most ebédel , miért nem előbb, és ömlött a hisztéria belőle.
Mint a "bontott csirkét" reklám :(
Már elég hangosan szóltam rá hogy OK hagyjuk tedd le a telefont nem viszek semmit bocs hogy zavartam az órarendedet. Körülöttem levők már rámnéztek
A vége az lett amikor kiürült a szóból, igen vigyek sült oldalast
Pár szóban próbáltam elmondani neki hogy bizonyos ügyintézésekben a gond van bármikor felhív megbeszéljük, max egy feszültség levezetésre jó
Hát akinek két anyja volt az vigyen neki oldalast, gondoltam
Vannak dolgok amiért a szomszédasszonynak szólnia kellene, de nem akar mert rá van szorulva, ugyanez néhány más vonalon is
Nekem bezzeg kinyitja a szövegládát
Megvettem a pizzámat, de hazafelé csak odamentem a kolbászoshoz hogy adja azt a jó sült darabot
Adta, elhoztam, most ott hül a frigó tetején
Vagy elviszem később vagy holnap, vagy a szomszéd kutyája örömmel befalja
Szoval egy ilyen semmi kapcsolatunk van már csak és hiányzik a régi támogatás, az az érzés hogy együtt vagyunk ha külön is élünk
Ez az kapcsolat az "ellanyhult" szex miatt csak vegetál.
Úgy gondolom, ez a helyzet egy férfinek, vagy volt férfinek kellemetlenebb mint egy nőnek és ebben a helyzetben talán nem kellene az állandó mondvacsinált hiszti. Megöregedtem és ennyi, nem mintha ő fiatalodna de ilyen irányban egy nőnek jellemzően nincs gondja
Hogy miért is kell a lelki támogatás? Pszichés dolog, ezért kellene. Egyedül nem tudom érdemben az életemet folytatni, csak vegetálok
That's all folks/girls :)
Az pedig akkor is valami emésztési probléma, ha a hasi CT és UH semmit sem mutat.
Étkezés utáni gyomortáji fájdalom - mégis mi az ördög lehetne? Az ecet, meg a különféle savak, amiket "bejuttattál", valószínűleg irritálóan hatnak.
Megint olyat írtál amit nem értek, vagy te vagy olyan mint valami űrlény, a földi halandók számára érthetetlen a beszéded. Nanu-nanu. :-)
Mi akar az lenni, hogy teneked "nincs lelki támogatásod" ahhoz, hogy elautózz a Péterffy S. utcába? Szépen levezeted, hogy a rendelési idő teljesen jókor van, az odavezető út szinte nyílegyenes, és ha megemberelnéd magad, simán menne a dolog.
De nincs lelki támogatásod. Kitől, hogyan? Azt már nem is kérdezem, hogy miért. Mert azt tudjuk. A pánikosság miatt.
Nade mit segítene az egész szitun az, hogyha teszemazt a b.nőd (mert gondolom, tőle várnád elsősorban a biztató szavakat) azt mondaná, hogy "nyugi, meg tudod csinálni, indulj csak el nyugodtan, minden rendben lesz stb."?!
Na és, a betegszállítást hogyan - miként befolyásolhatná a pánikosság? Ha tudod, hogy x időpontban jönnek érted, és addigra fel kellene öltöznöd, összekészülni, meg ilyesmi, - az nem menne? Vagy hogy kell ezt érteni?
Az az ismerősöd, aki megkért téged az autós szállításra - az legalább ki mer mozdulni. Csak "idegesen vezet". Hát én nem is tudom, melyik a rosszabb...
Az hogy te kitűnő, szakszerű technikájú sofőr vagy, nem segít az olyan helyzeten, amikor effektíve el kellene A-ból B-be jutni. Az ideges vezető viszont el tud jutni, ha talál valakit, aki elviszi...
A kardiológián azt hiszem szoktak valami érfestéses technikát alkalmazni, lehet hogy azt befolyásolná valamilyen módon a Noclaud, és a körzeti erre gondolva informálta erről a szakvizsgálatot.
Vagy másfél órája benyomtam egy tányér rizseshúst c semege ubival, pohár fröccs
És megint nyom a rohadt jobb oldalam, mint már többször, sokszor
Hasi CT, UH semmit nem mutatott legutoljára
Igencsak ócskán vagyok. Ne kérdezze senki hogy, mert értelmesen ezen kívül megfogalmazni sem tudnám doktornak. V.nyomás etalon!
Valahogy nem voltam egész nap százas, de azért csak nem lehet mindent a pánikra fogni :(
Idegesen vezet, inkább igy mondom. Volt eset amikor terelőszigeten majdnem átment, illetve ha nem kiáltok rá nem veszi figyelembe a stop táblát
Az egész hercehurca hogy elautózzak a Péterfy kórházba a pánikosságom miatt van. Nincs lelki támogatásom hozzá
Nem bizonytalan vezetés, vagy nem ismerem az utat.
Nincs kedvem a pánikbetegség különböző tüneteiröl irogatni
Tételezzük fel kérek időpontot a doktorhoz. Jaj hogy fogom magam aznap érezni, fel tudok-e kelni, különösen hogy ha menni kell valahova , éjjel alig tudok aludni, reggel még ócskábban vagyok. Hasonló baromságok akadályoznak az életvitelemben. Ugyanez a helyzet az esetleges betegszállitással is, nem beszélve róla hogy ennyire tényleg megemberelhetném magam
Az illető doktor 12-16 között rendel
és szinte nyil egyenes út vezet a Péterfy S.u-ba
Azért áldom a helyzetemet ahhoz képest amilyen voltam, úgy a 90-es évek táján
Gyógyszerügyben lehetetlen volt elérni a doktornőt, jövő hét, addig is kihagytam már ezt a gyógyszert.
A folt azért zavar most merthogy a körzeti pluszban kézzel ráírta a kardio butalóra hogy ezt szedem, szedtem. Ez is milyen már?! Azt képtelen volt elmondani mi köze a gyógyszernek a kardiológushoz, illetve lehet hogy a foltokra gondolt. Szoval hivatalos összefüggést csak a mellékhatás lirásából vettem
Azt eddig nem mondtad, hogy ez az illető nem tud vezetni. Vagy csak Budapesten nem tud közlekedni. Mindegy is.
Nade hogy te "ezért" nem kérsz betegszállítást, - az még mindig érthetetlen. Mi a fene ez a kategorizálás? Ezért nem, másért igen? Gyanítom, hogy ez a fajta cél megkülönböztetés csak a te fejedben létezik, valami alapján beminősítetted az alkalmat "jelentéktelen"-re, - aztán mégiscsak az van, hogy folyamatosan idegesít téged a téma. Van egy probléma, amit megoldani nem tudsz, csak görgeted magad előtt, holott nagyon sokféle megoldás létezhetne, ha nem pont ezen a bizonyos módon állnál hozzá. Tudod, hogy mit szoktak erre mondani. Egyrészt, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát. Másrészt, hogy segíteni is csak azon lehet, aki hagyja. :-)
Tele vagyok népi bölcseletekkel.
Abbahagytad a Noclaudot? És kaptál valamit helyette, aminek vélhetőleg nincs véraláfutás-okozó mellékhatása?
No most, ha mégis előjönnek a foltocskák, lehet a nyomozást elölről kezdeni.
Kriminális ez az ingadozó vérnyomás. Hol hoch magas, hol álmosítóan alacsony, - hát ezzel bizony jó lenne kezdeni valamit.
Nem önérzet kérdés, hanem nem tud vezetni, különösen nem Bp-n
Mentősnek meg kötelesség, de ezért nem kérek betegszállitást pedig rámférne
Foltok váltakoznak jobb/bal kéz néha lábujj
Nézem a vizsgálati laőpot , rajtszokott lenni mikor lehet konzultálni a doktornővel
Naná hogy megváltoztatták, a fél2/?/ helyett most kedd-szerda 8-9ig
Mindegy is, abbahagytam azt a gyógyszert
Sikerült lefotózni, telefonommal nem lehet
A f.gép erősen jobbkezes, tökölnöm kellett hogy hol tartsam és közeli kép legyen a foltokról. Végül is sikerült
Ráteszem Pendrive-ra , de ugysem lehet/tudja csatlakoztatni a kórházi sz.gépre
Nyilván majd elhiszi amit mondok
Benyomtam egy rizseshúst rá egy fröccsöt és egy kávét
Tiszta álmos lettem. Viccböl megmértem a v.nyomásomat 112/45. A napokban meg 190-nel víaskodtam. Áhh...
Szlogen a régi
"barátnőről jót vagy hallgass"
Én harmadikutas vagyok :)
Telefon. Most nem tud beszélni, mert zűrös nap volt, de mondjam meg miért nem megy a tv-je
Akkor tedd le a telefont ha nem akarsz beszélni :)
Egy időben igazgattam a laptopját, a tv-hez meg egy drótnélküli fülhallgatót csatlakoztattam
Valamit variáltak a rendszeren és egy helyett most két doboz van a tv-hez
Nem tudom miért nincs adás, hivd fel a T-homot és próbáld megjegyezni amit már kétszer elmondtak
Én nem nyulok a készülékeihez mert utána jellemzően azt hallgattam hogy elrontottam azokat
Ja, én ilyen RontóPál vagyok
A lelkem csak megszólalt
Kérdeztem az ismerőst, mi van a magánorvos üggyel, ha nem hajnali időpontot kér elviszem
Nem, most nem megy mert tavaly februárban volt vizsgálaton és amúgy is drága
Okos!
Nem, nem, én felajánlottam!
Gyalogolok kicsit, ha nem leszek éberebb és magasabb v.nyomás akkor lefekszem
Francba ezt az össze-vissza életet/egészséget
Ja kérem, ha ez a téma önérzeti kérdés, akkor tényleg csak magadra számíthatsz... Nade magadra meg tudván tudod, hogy már kevéssé számíthatsz, - szerintem az ilyen lelki kis "gócok" is generálhatnak tudat alatti feszkót, - vigyázz.
Szerintem ne önérzeteskedj, kérj segítséget ha szükséged van rá, - hát ha szerencsétlen mentősöket tudod folyton "rángatni", akkor egy barátnak tekintett akárkitől viszontszívességet kérni - miért nem?
A foltokkal kapcsolatban: azt hittem, ez valami vadiúj jelenség. De ha már régen nézegeted ahogy előjönnek - felszívódnak - akkor pár nap vagy hét az már tényleg nem tényező. Egyébként valóban a legjobb lenne lefotózni a foltokat, és e-mail csatolmányként beküldeni neki. A bőrgyógyászaton is ezt kérték legutóbb- egy köztes kontrollvizsgálat helyett. Mindig a jobb kezeden van? Sohasem a balon? Nade telefonnal szerintem bal kézzel is nyugodtan meg lehet a fotó gombocskát érinteni.
Kardiózni akarsz, jó, hát persze. :-))) Egyébként, lehet hogy meg fogsz lepődni, de a szívet tényleg igenis dolgoztatni kell. Akkor is, ha gondok vannak vele. Csak nem mindegy, hogy milyen mozgásforma, milyen intenzitással.
Igy kora este picit visszanéztem :)
Hadd fényezzem magam csöppet
Hoztam én haza a Groupama stadiontól és a balweseti intézettöl is, nem kis távok, nem bewszélve róla hogy akkor már lógott az akkori autóm alváza rendesen :)
Én biztos nem kérem meg a saját ügyemben. Szoktam mondani , ha lesz érkezésem a dologhoz majd megoldom
Érkezhetne már :)
A foltok elég régóta jönnek majd felszzivódnak. Soha nem gondoltam erre a gyógyszerre. Biztos hogy nem sérülés, hogy nem beütöttem.
Le akartam fotózni, de a jobb kezem a foltos, bal kézzel nem tudtam kezelni a gépet. Aztán az elemek is megadták magukat
Sony valami a gép, de eszi az elemeket. Holnap majd. Persze minek, úgysem küldöm el a dokinőnek, elég a panasznap is majd. Április 2-re van időpontom hozzá, de ha nyomulok, lehet vele adott időben telefonozni is
B.nőröl vagy jót, vagy hallgassak. Amit most előadott a telefonba nem tudom minek nevezzem :(
Nem, nem a v.nyomásom miatt megyek kardiológushoz. Edzeni, kardiózni akarok :)
Ez a fuvar szívességkérés valahogy olyan visszázs. Tényleg neked okoz ez pont mostanában fejtörést, - hogy a saját műtétedre hogyan fogsz eljutni, és akkor még téged kapacitálnak valaki másnak a szállítgatására.
Hát pont fordítva kellett volna hogy ez történjen. Úgy, hogy te kéred meg őt, - hisz tele van a családja autókkal. Vannak is elegen. Valaki csak ráér?! :-)
Az a fura véraláfutás tényleg "érdekes". Mi az ördög lehet, ha nem sérülés? Nem is hallottam még olyasmiről, hogy ilyesmi gyógyszer mellékhatás is lehet.
Azt hiszem, ezt nehezen lehet majd kideríteni. Reméljük, nem keletkeznek újabb foltok. Hogy néznél már úgy ki? :-) Bocs.
A hirtelen megemelkedett vérnyomásod miatt forszírozod most a kardiológust? -Vagy tényleg, miért? Ezt kérdezte a b.nőd is.
Talán ha egyszer vittem hoztam a közeli Pennybe
Orvos
Megint okoskodok
Merthogy a b.nőm tett megjegyzést hogy minek megyek a körzetihez ha a leleteim jók
Basszus, jók a leleteim, annak az okát, magyarázatát nem tudom
Mutatom a véraláfutásokat a kezemen, hogy reggel csak ekkora,most meg akkora
Kértem beutalót kardiológiára. Miért kell?
Elötte pár perccel beállitott a doktor ismerőse, egy nagyon jó csaj feszes farmer pulóver és az asszisztens nő is ott
Mondtam, női körökben nem illendő erröl beszélni, adja csak a beutalót. Persze nem ilyen bunkó stílusban :)
Aztán belecsaptam, mondtam hogy mi a sirámom, tudom hogy megoldás nem lesz ha idáig sem volt, de még egy utolsó próbát csinálnék állami orvossal
Sokat költöttem magán kardiológusra pszichora is, eredmény semmi, vasember vagyok, panaszom maradt illetve fokozódott
Milyen gyógyszert is szed, kérdezte a doki
No, az egyiket ráirta a beutalóra, Noclaud
Mi a fene, itthon utánanéztem
Mellékhatások véraláfutás, beszéljen a kezelő orvosával
És ha nem a kezemen hanem az agyban van ilyen "véraláfutás"?
Ma nagyon fáradt voltam, nem hivtam fel az angiológust ebben az ügyben, merthogy ő irta fel és szedem rég óta
Visszagondoltam
Talán két éve volt egy "urologiai vérzésem" amire az urológus azt mondta a vérhigitótól lehetett
Körzeti meg azt hogy ez marhaság
No most itt a Noclaud és körbe ért a kigyó a farkához
Március 27-e a kardiologus, nagyon régóta ismerjük egymást nagyon rendes empatikus, de csodát ő sem fog tenni :(
Lássuk meg
Emlitettem neki a taxit is. Hogy ő nem szórja a pénzt felesleges dolgokra
Utoljárfa elég szép summát emlietett amikor pénzröl beszélgettünk. Szerintem meg se kottyanna neki
Annyiban van lelkifurdalásom hogy tán kétszer hurcibált a közeli szakrendelésre illetve jött értem
Ha most jönne, hogy hajrá menjünk, szivesen elvinném, de felkelni reggel nem megy
Éshogy milyen drága a vizsgálat és felár van a hétvégi rendelésre Ez se tetszett nekem , minek nevezzem, csórót játszani ha az egészség a tét
Hááát bizony, a kényelmet meg kell fizetni
Nem ismerem a mai munkakörülményeket, de többen a nagy családban felsőbb beosztásban dolgoznak. Nem lehet egy nap szabit kivenni, vagy pár órára eljönni?
Majdmeglátom mire jut
Az ismerősnek a rokonokkal kell időpontot egyeztetni, főleg azzal, aki el tudja vinni !
Ne hagyd magad kihasználni, mikor ők vannak elegen, pénzük is van, oldják meg ! Ha senki nem ér rá, hívjanak taxit !
Neked pont elég a saját bajod, rokonaid sincsenek, és még a barátnőddel is törődsz ! Ne legyen lelkiismeretfurdalásod !
Tudom, hogy nem nyugtatásra szedted, csak azt akartam érzékeltetni, hogy az kevésbé veszélyes, mint beszedni egy fél levél Tensiomint !
Örülök, hogy nem lett semmi bajod !
Neki nyilván több lehetősége van eljutni arra a rendelésre, - tényleg nem távolság, ha vinni kell őt majd akad valaki abból a nagy családból.
Neked nemhogy nagy családod nincsen hanem semmilyen se, tényleg még a magad rendelésre való eljutását is nehéz kivitelezni, nemhogy másnak állj e téren a rendelkezésére. Mindenesetre, néhány szóval el is kellett volna igazítsad az illetőt, hogy "mondanám hogy elviszlek, de nekem is pont ezzel vannak mostanában problémáimm . nem menne".
Ha szó nélkül hagytad a szitut, és esetleg máskor már szállítgattad őt, akkor kicsit necces.
Azt félreértheti.
Na és mi volt az orvosnál? Mondott a körzeti valami érdekeset?
Felmerült egy szitu, de nemigen részletezem mert ki tudja ki kire ismer a leirásból, esetleg kellemetlen
Közeli ismerősnek magánorvos kellene mert az államiban csak hónapora adnak időpontot
Felhívott, hogy éb voltam ilyenen mi és hogy
OK felkelek felöltözöm és telefonálok jőjjön el megbeszéljük, én senki nevében nem kötök le időpontot, mert...
Ismerős jött, egyik helyen egy hét várakozás a másik helyen akár holnap is, olvasom a neten
Jajhát ő nem tud most dönteni, mert meg kell beszélni a dolgot a családdal
Nagy család , asszem 6 autó + az isnerősnek is van. A kérdés hogy ki mikor érne rá elvinni az orvoshoz
A lényeg hogy én nem ajánlottam fel hogy elviszem, hisz a magam dolgait is nehezen intézem el
Nem távolság, lehet vagy 20km főútvonal, de nem délután vagy este. Délelött én ájult vagyok
Szóval szemét voltam vagy nem, hogy nem ajánlottam fel a magam a szállitásra?
A Tensiomin nem nyugtató ! "
Én sem arra szedtem, mint irtam. V.nyomás a 140 és majd' a 200 között mászkált
Mi az hogy semmi fél levél? 5db-ot nyomtam be egész nap, illetve kora délelöttől. Körzetinél is 170 volt
Ugy van helyesen ahogy irod, én meg helytelenül szedtem és a v.nyomásom ennek ellenére sem ment le
Itt kukorékoltam éjfél tájban is. 1 óra elött "mertem" lefeküdni
A Tensiomin nem nyugtató ! Mikor a férjemnek fölment a vérnyomása, felhívtam az ügyeletet. Mondták, mennyit vegyen be, először egy db- ot ,aztán újra mérjük meg a vérnyomását, és újra hívjam őket. Ekkorra picit lejjebb ment, be kellett vennie még egy szemet, aztán egy óra múlva mérés, telefon. Mondták, hogy mehet aludni, éjjel nem kell mérni.
Szóval semmi fél levél !!!
.
Aha. A kis rafináltak, összejátszanak. :-) Na nem mintha az okostelefon képernyőjét is látnám szemüveg nélkül... :-) Rettentő hülye dolog, de azt ami az orrom előtt van, azt nem látom, csak szemüveggel. Messzire meg nyugodtan ellátok. Hát ez van.
Az okoskocka, az viszont biztosan nagyon jó lenne. :-)
Felszaladt a vérnyomások?
Mi az ördög van már megint? Vigyázz azzal a Tensiominnal, ha sokat bekapkodsz, végül majd még túlságosan leesik az érték. Az se jó. Sőt, az a rosszabb. Kellene némi kis időt hagyni holmi plusz tabi bevétele előtt. Nem egyszerre kapkodni be egy csomót.
Na persze, jókor mondom. Már biztos rég túl vagy ezen az újabb kis incidensen.
De tegnap neked orvosos nap volt, - és erről meg még semmit sem írtál.
Gyűrűről nem is kell leolvasni semmit mert "összejátszik" az okostelefonnal és ott látod az adatokat
Ha majd okoskockát találok valahol, szólok :)
Jaaj, nagyon ócskán vagyok
Fél levél Tensiomin és a v.nyomásom 140-190 között mozog :(
Oh. A gyűrű, az valóban kicsi az órához képest, - köszi.
Mármint, hogy felhívtad a figyelmem rá, de gyűrűt azt meg képtelen vagyok viselni, én még a jeggyűrűmet sem hordtam soha... :-)
Tudniillik bármit is csinálok, a gyűrű engem zavar. És hát az ember - nő lévén - nem ritkán csinál olyasmit, amihez kell a keze... :-)
Vannak gyűrűim, de nem teszegetem fel-le, hanem fel sem veszem, dobozban tartom.
Na szóval, neked nem kell az okosóra (nekem sem) - nade nekem a gyűrű sem megoldás semmire sem. Azt is nagyon útálom, hogy szemüvegben tudnék csak bármit is leolvasni róla, holott szemüveget én csak olvasáshoz használok, a többi helyzetben nincs rajtam, - úgyhogy ha olvasni kell, akkor elővadászni az okulárét stb. - macerás. Hááát, van amikor nehéz a kedvemre tenni. :_)
Nem kérdezek rá, de úgyis kitalálom, bibibííí. :-)
Nagyrészt kamu az okosóra? Én nem hordanék a kezemen egy akkora méretű kütyüt, mert nem csinos. Egyébként meg nem tudom elhinni, hogy pl. vércukrot is mér, - szúrás nélkül. Hogy a búbánatba lehet azt vér nélkül megcsinálni? Mert nyilván nem szúrkodja meg a kütyü az ember kezét...
Hm, egyszer nekem is volt holterem egy napig, - hát én hülyét kaptam tőle, főleg éjjel. Napközben meg baromi kényelmetlen volt.
Két kicsitappancs a mellkasra, - az már barátibb megoldás.
Gondolom, teljesen indokolt dolog neked azt a trombexet szedni, - de kíváncsiságból most én is ránéztem, - ott van a tiltólistáján, hogy májbetegek nem szedhetik. Meg kellene beszélned ezt is a körzetivel. Az orvosok nem mindig figyelnek oda az ilyesmire.
Néha van egy olyan érzésem, hogy sosem figyelnek oda.
Szerintem holnap pengesd meg neki azt a műtétre való eljutás kérdést is, valószínűleg ki tud rendelni neked mentőt.
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnál, ha tudnád, hogy holnap élsz már csak?
- Fogyjunk együtt mától! Nincs holnap csak ma és most! Cselekedjünk!
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Egy hétig csakgyümölcs és zöldség. Mennyit lehet vele fogyni? Velem tartasz holnaptól?
- Karácsonyra és az új évre én csak azt kérem, jól sikerüljön...
- Átkonvertált videókat szeretnék felrakni CD-re, de mindig csak félig rakja fel a számítógép. Mit tegyek, hogy tökéletesen sikerüljön?