Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Csak holnap sikerüljön fórum

Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2976. Százas Evelin (válaszként erre: 2961. - TSanya)
ma 11:26

Én meg nem is kerestem olyan állami kórházat, ahol ezzel a beavatkozással hajlandóak altatni. Az az intézmény, ahova tartozom, és ahová be voltam utalva - kész volt altatásban tükrözni, már a kórházi - nevemmel ellátott matricákat is megkaptam, és aztán leállt a kórházi kisműtétek sora a covid miatt.

Azt azért furcsállom kissé, hogy azt akit akkor cserbenhagytak, később miért nem keresték meg?

Azt hogy valaki csak úgy, az utcáról esik be - úgy érted, hogy nincs az intézményben valami ismeretsége? Protekciója?

Engem leginkább az a hosszadalmas otthoni előkészület riasztott, hogy két-három napig hashajtózni és azt hiszem legalább egy napig koplalni, már nem emlékszem pontosan az utasításokra. Akkoriban én még napi ötször ettem a prediabetesz miatt, és el sem tudtam képzelni, mi lesz ha "koplalok", ami elvileg egy cukrosnak - vagy csak az elő szakaszban lévőnek - tilos.

Azóta mondjuk már nem eszem napjában ötször, áttértem az időablakos étkezésre, abban meg eleve van egy napi 16 órás étkezési szünet.

No mostmár arra gondolok, hogy 16 vagy 24, - az már ebenguba. :-) Hát ha neadjisten megint élessé válik a helyzet, majdcsak lesz valami írástudó dietetikus, aki erről is felvilágosít.

2975. TSanya (válaszként erre: 2974. - Regin_a)
tegnap 21:32
Köszönöm a részletes beszámolót, én nagyobb fosógép vagyok (meg leszek is a citrafleettől). Én mindenféle orvosi beavatkozástól pánikolok erősen. Nem szeretem, belémszúrnak, dugnak bármit, bárhova.
2974. Regin_a (válaszként erre: 2973. - TSanya)
tegnap 20:08

Nagy a felhajtás, hogy mit egyél. Két napig leveseztem és agyontört krumpli, aztán hajrá pucoltam magam a keserűsóval. Szörnyű volt, hajnalban még egy beöntést is rátettem, nehogy valami kosz ,maradjon és ne legyen sikeres a vizsgálat

Citrafleet, és még szerencséd is van mert ez bizonyára iható

Nem voltam utoljára fiatal. Vissza kellene néznem, de pár éve volt. Más a pánikbetegség és más félni valamitöl

Mondtam én már doktornak hogy pánikbeteg vagyok. Nem fog fájni ne féljen. Ennyi fogalma volt a pánikról

Rohadt polip, alattomos egy dolog mert kezdetben nem fáj, nem vérzik. Ki gondolta volna hogy három is ott lapult bennem

Harmadik polip a végbélhez nagyon közel volt, endoszkóp ott már nem volt alkalmas

Dokinő leszólt a sebészetre. Lámpás cső a hátsómba amibe valami szerszámmal, nyilván kés/ollóval benyúlt és lekapta, papirvatta kitömtek, üljön egy kicsit a váróban hogy rendesen eláll-e a vérzés. Elállt

Amikor a véres beszáradt papírvattát kiszedte az igen kellemetlen volt, de amúgy semmi, felnőtt ember még ha pánikos is kibirja

Én kezdetben váltottam gasztroenterológust, mert az a dokinő szemtelen flegma stb. volt

Akihez kerültem viszont aranyos jó humorú volt és az asszisztense is

A pánik akkor gyötört amikor várni kellett, az a halálom, ömlött a víz rólam. Ahogy szólitottak minden helyreállt a "pszichémben"

Szoval sose szánnék maszekra 300ezret ezért

2973. TSanya (válaszként erre: 2972. - Regin_a)
tegnap 18:42
Van egy harmadik is, én azt kaptam:citrafleet. Becsüllek a bátorságodért, gondolom még fiatalabb voltál. Az a harmadik polipműtét azért érdekelne. Írd körül! Én a koplalástól is nagyon félek, mert rengeteg savas van, volt már fekélyem is, most meg a reflux kínoz, szétég a nyelőcsövem. 3 óránként ennem kell.
2972. Regin_a (válaszként erre: 2971. - TSanya)
tegnap 17:59

Tele a net és mégse irtál érdemlegeset

Elmondom. Kétféle hashajtó van erre az esetre, az egyik a keserúsó, a másik egy narancssárga színű és narancsszörp izű Picoprep por

Keserűsós vízböl több litert meginni kínszevedés, hányás öklendezés

Az utóbbiból simán le lehet nyomni na két litert

Majd meglátod melyiket ajánlják

Önmaga a beavcóvatkozás semmi, még humorizáltunk is

Akkor kellemetlen amikor az asszisztens nyomja a hasadat/oldaladat hogy segitsen elkanyarodni az endószkópnak

Felnyomák a vékonybélig és onnan visszafelé lassan vizsgálja a doktor/no/ Leszedett két polipot, a harmadikat a sebészeten, mert kényes helyen volt

Amikor kész a vizsgálat papírvatta törülközz meg, mert a sikositó/vazelin a fenekedben és mehetsz haza

Itt megint jön kis kellemetlenség de jobb ha sétálsz vele, merthogy a vizsgálat alatt levegőt is nyomnak be hogy a belek ne tapadjanak össze és jól látszódjon minden, a szellentés meg folyamatosan jön kifelé

Én végignéztem a monitoron a "belsőségemet"

Naja, persze én nem vagyok pánikos, és teszem hozzá kétszer átestem rajta bóditás/altatás nélkül. Az első még humorosabb volt, de legyen most elég ennyi.

2971. TSanya (válaszként erre: 2969. - Regin_a)
tegnap 12:10

"Írd már le mit tudsz az előkészitésről, a béltisztitásról!"

Tele van vele az internet, most nem fogom bemásolni, meg kaptam is egy brosúrát a dokitól.

Te viszont leírhatnád, hogy viselted az egészet, a béltisztítástól a "csövezésig"! Ha tényleg olyan lazán vetted, ahogy írogatsz róla, nem is vagy igazi pánikos!

2970. TSanya (válaszként erre: 2969. - Regin_a)
tegnap 10:36
Ez nem olyan szintű altatás.
2969. Regin_a (válaszként erre: 2966. - TSanya)
tegnapelőtt 22:56

Olvass már a bóditás és altatás közötti különbségről [link]

Tudod mit, költsd a pénzed magánra ha neked az megnyugtató, hamár nem hiszel tapasztaltabbagnak

Írd már le mit tudsz az előkészitésről, a béltisztitásról!

2968. liliom10 (válaszként erre: 2966. - TSanya)
tegnapelőtt 21:43
Nekem borzalmas volt bódítás nélkül, úgy éreztem, szétreped a hasam a sok levegőtől. Ez volt kb. 20 percig, annyi ideig ment befelé a sok levegő, utána jött visszafelé a műszerrel, és nézte, van-e valahol elváltozás. Vagyis 40-45 percig kellett kibírnom. Én is jajgathattam volna, de nem szokásom.
2967. TSanya (válaszként erre: 2965. - Regin_a)
tegnapelőtt 21:28
Voltam hát, csak bódítanak. Az meg lepkefing. Én már az előkészítéstől is fosok (szó szerint), meg hogy bírom az egész napos koplalás.
2966. TSanya (válaszként erre: 2962. - Liliom10)
tegnapelőtt 21:25
Embere válogatja, van ismerősöm, aki simán, minden bódítás nélkül végig csinálta, majd hazavezetett. A másik meg üvöltött a fájdalomtól bódításban is.
2965. Regin_a (válaszként erre: 2961. - TSanya)
tegnapelőtt 21:21

Kérdezted, voltál állami előzetes kivizsgáláson?

Nem? Nahát!

2964. Regin_a (válaszként erre: 2959. - TSanya)
tegnapelőtt 21:20

Fogalmad sincs az altatás és bóditás között

A bóditás hatása rfövid idő alatt elmúlik, de óvatosságból ott a kisérő

Ha nincs kisérő, üldögélj pár órát a váróban

Hasonlóan voltam szemvizsgálaton. Megyek haza, ugyanmár, aztán mivel nem volt napszemüvegem, egy órát biztos ültem az autóban csukott szemmel mire el mertem indulni, pedig csak érzéstelenitették

Dehát a te dolgod, rakd élire a garast. Tettem ezt én is pánik ügyben, aztán semmit sem ért :)

2963. Regin_a (válaszként erre: 2959. - TSanya)
tegnapelőtt 21:12

Akkor hazudtam!

Asszisztensnek vittem az altató/bóditó, szerintem nem is altatnak klasszikusan, injekciós ampullát

Kérdezte akarja-e. Mondtam nem

Állami kórház, állami szakrendelő. Érted, megvettem a patikában az egységcsomagot, benne a kábítóval

Állami kórház, állami szakrendelő.

2962. liliom10
tegnapelőtt 20:48

A vastagbéltükrözést nekem bódítás nêlkül csinálták. Ez több, mint 20 éve történt. Szörnyű volt ! Azt mondtam, ilyet soha többé !

A férjem jóval később esett át ezen, talán 10 éven belül. Őt bódították, semmi rossz élménye nem volt. Elmentem vele, én hoztam haza autóval.

Szerintem nem kell altatás - minden altatás veszélyes,- de bódítás nélkül én már semmiképpen nem vállalnám.

2961. TSanya (válaszként erre: 2960. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 20:48
Az altatással kapcsolatban megértelek, de én nem találtam államiban olyat, ahol altatnak. Főleg, ha valaki az "utcáról" esik be.
2960. Százas Evelin (válaszként erre: 2956. - TSanya)
tegnapelőtt 20:25

Én is altatásost kértem, az végbél tükrözés lett volna, nem gyomor. Nem került rá sor, de simán belementek hogy elaltatnak, azért is kellett volna be is feküdni. Mert altatás után nem lehet rögtön felkelni, és saját lábon hazamenni. De a sima bódításba nem akartam volna belemenni, mert viszolyogtam a dologtól, nem akartam hogy túl rossz emlékeim maradjanak... :-)

Elmosta a covid az egészet, de ha mégis szükséges lenne, akkor is altatásban kérném. És államiban.

2959. TSanya (válaszként erre: 2957. - Regin_a)
tegnapelőtt 19:54
Gyomortükrözéshez már volt szerencsém vagy 6x, államiban. A másikat viszont el sem tudom képzelni ébren, a bódítás meg egyesek szerint nem sokat ér.
2958. Enissa (válaszként erre: 2956. - TSanya)
tegnapelőtt 19:41
Lehet államiban is ezeket kérni, sőt ajánlják is gyomortükrözésnél főleg.
2957. Regin_a (válaszként erre: 2956. - TSanya)
tegnapelőtt 19:37

TSanya, tájékozatlan vagy. Gyomortökörnél automatikus hogy a garatot egy Lidocain szprével érzéstelenitik, kolonoszkópia esetén meg benne van a bóditó injekció a javasolt csomagban amit a patikában veszel

Ehhez nem kell magánba menni

Én köszöntem de nem tartottam rá igényt

Saját tapasztalat mindegyik, bóditás nélkül, mert kisérőm nem volt és autóval mentem-jöttem. Bóditás esetén nix autózás aznap és kisérő kell

Gyomor esetén persze Lidokain a gégére

2956. TSanya (válaszként erre: 2955. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 17:17
Most áldozok a magánra, mert altatásban szeretném, és ez tb-re nem megy. Szűrés gyanánt is 50 felett igencsak ajánlott.
2955. Százas Evelin (válaszként erre: 2954. - TSanya)
tegnapelőtt 13:13

Szép kis gyűjtemény, nem mondom. :-)

A tükrözéseket az okosok szerint akkor is érdemes megcsináltatni, ha alapvetően nincs is probléma, - hanem csak épp megelőzésként.

Konkrét gyomor problémák miatt meg pláne érdemes.

Állami gasztróra mégy? Vagy esetleg magán rendelésre áldozol?

Engem egyszer "félbehagytak"... :-) Valami vakbél-szerű érzetek miatt csináltattam UH-t és már elő is volt irányozva nekem is egy tükrözés, - beszereztem a felírt otthoni előkészítő gyógyszereket, - és akkor beütött a covid.

Minden leállt, - de hálisten a zavaró alhasi fájdalmak is megszűntek, és nem is tértek azóta sem vissza. A kórház meg azóta sem értesített a befekvős tükrözési időpontról... :-) Na persze tudom, hogy már soha nem is fog, nekem kellene újrakezdenem az egész procedúrát ha mindenképpen ragaszkodom a tükrözéshez, de én bizony nem ragaszkodom.

Csak ha bajom lenne.

2954. TSanya (válaszként erre: 2953. - Százas Evelin)
tegnapelőtt 11:29
Köszönöm kérdésed, mostanában állatorvosi lónak érzem magam: minden bajom van. Ehhez persze hozzájárul a mostanában rendkívül változékony, szeles időjárás, de szerintem van egy jó pár fizikai bajom is. Most a gyomorproblémák vannak fókuszban, holnap megyek is gasztróshoz, aztán majd mindenféle tükrözések jönnek (brrr!). Na és persze pánikos és hipochonder is vagyok.
2953. Százas Evelin (válaszként erre: 2950. - TSanya)
tegnapelőtt 10:12

És te, hogy vagy mostanság?

Szegény mamám volt olyan rettentően frontérzékeny, mint amilyen te, nagyon rosszul tudott lenni.

Én viszont soha nem érzékelem az időjárási frontokat. Úgy látszik, ez nem öröklődik.

2952. Százas Evelin (válaszként erre: 2951. - Regin_a)
tegnapelőtt 10:09

De hisz az hogy te a príma bogyó ellenére is rohangáltál az SBO-ra, esetleg nem a gyógyszert minősíti, hanem a te ijedelmed fokát. :-)

Nade viccen kívül, a most - mostanában - megállapított tachikardia szerintem is eléggé hasonló tüneteket tud produkálni, mint a pánik. Írtam is már, hogy akkor mostmár honnan az ördögből lehetne tudni, hogy mikor melyik melyik?

A legutóbbi, az pl. melyik volt?

2951. Regin_a (válaszként erre: 2950. - TSanya)
ápr. 13. 16:39

Nem

Szedje ezt és nem kell majd a sürgősségire rohangálnia, mondta a pszichiáter. A második SBO után abbahagytam

Igaz, nem szedtem 2 évig mint a sok-sok évvel korábbi gyógyszert, de az erős két hónap megvolt

Ez már igy marad, nincs rá megoldás

Én már olyan vén vagyok hogy nem tudni pánik vagy öregségi/szív/ tünetek vannak

2950. TSanya (válaszként erre: 2948. - Regin_a)
ápr. 13. 16:19
Szeded még a Mirzatent?
2949. Százas Evelin (válaszként erre: 2948. - Regin_a)
ápr. 13. 16:19

Kellemetlen lehet. De ha most egyenlőre csak ez az egy dolog van, mellkasi diszkomfort-érzet nélkül, akkor talán ne is tulajdoníts túl nagy jelentőséget neki. Hagyd figyelmen kívül, úgysincs a közeledben valószínűleg senki, aki szagoltathatná... :-)

Végülis, ha két napja csak ez az izzadékonyság van, az nem az a bizonyos "szabályos" pánik. Talán most csak megérintett, mert a lelkedre vetted a b.nőd állapotát - viszont ahogy jött, úgy el is illan.

Semmi nem indokolja, hogy ha ő rosszul van, akkor neked is - fizikailag - rosszul kell lenned.

2948. Regin_a (válaszként erre: 2947. - Százas Evelin)
ápr. 13. 15:36

Jobban volt, egy darabig, aztán elkezdett ömleni az izzadság rólam. Zuhany, már törülközés után közvetlenül éreztem a büdös izzadság szagot magamon

És ma is folytatódik

Ez nem a fizikai munkától, mert az jó izzadás. Ez nyilván a pánikosság egyik tünete

Fene megeszi :(

2947. Százas Evelin (válaszként erre: 2945. - Regin_a)
ápr. 12. 14:32
Remélem, ma viszont már mindenki jobban van.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook