Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)
Igazad van, mégis tehetetlen vagyok
Irok egy baromságot, csak hogy érzékeltessem a hangulatomat
Nem merek egy farmert rendelni, mert mi van ha küldik de közben meghalok
Jó barátom anno, betegen elment Balti tengeri hajóútra
Kérdeztem, nem félt hogy ha meghal ott ni lesz vele
Nem az ő dolga már, mondta/RIP/
Hiába látom adott esetben aa hülyeségemet, nem tudom "korrigálni"
No most az a szitu, hogy ha "nem megy", akkor is történnek a dolgok így vagy úgy. Mindössze annyi a különbség, hogy a fejed felett, az irányításod nélkül történnek.
Ha a lovak közé akarod dobni a gyeplőt, ám tedd. Az abnormális félelem-hullámok akkor sem fognak elkerülni. Gyanítom, hogy még erősebbek is lehetnek, mivel tudod te magad is, hogy még az esélyt is eldobod így magadtól a gödörből való kimászásra.
Én tudom, a mamámnak is volt, és bár igyekeztem sokat nála lenni - azért mégiscsak megvolt nekem is a magam élete, köztünk meg a sok kilométer távolság - bizony nagyon jól jött az a napi egy órás gondozgatás.
Fizikai és nem utolsó sorban lelki, pszichés segítség, sőt kitekintés a világra, hozta a hölgy a híreket a környékről, egyéb gondozottakról (diszkréten, név nélkül) - komolyan valóságos áldás volt a mindennapos jelenléte. Hétvégén nem ment a mamához, de hétvégén én úgyis mindig ott voltam.
De, el tudom képzelni. Covid esetén a szoc gondozó, ad-hoc, váltotta ki a gyógyszerem
B.nőm macerál, miért nem váltom ki a gondos órát
Nem tudok rá válaszolni
Mielött ilyen ócskán lettem, a múlt hét elött , telefon után gondoltam kitöltöm online az életjáradék info kérését
Aztán mégsem, majd holnap. Itt van a tegnap holnapja és ilyenkor semmit nem tudok intézni
És ha lenne életjáradék, lenne "ápolónő" is, akárhogy sírna hisztizne a b.nőm. Futólag emlitettem neki a dolgot többször, de csak a "nőt" vette le az ápolónőből, de semmit az eltartási és életjáradék különbségéből.
Kicsit panaszkodott hogy nézzem meg mire megy az eltartási szerződésével. Nem merültem bele, mit hogy kellett volna csinálnia. Amugy is más dolgában könnyű okosságot mondani
Ha szoc.gondozó, akkor egy lépés lefelé, fizikai és főleg mentálisan
Bizonyára rosszúl gondolom, de ez van.
Ugyanakkor igazad van, mert a körzeti mondta , neki mindegy hogy hasfájással megyek hozzá vagy lélekápolással tölti azt a 10-15 percet
Rendes körzetim van amúgy is.
Dehát ha már ilyenre rendezted, akkor állj is helyt benne - egyedül."
Nem megy! Abnormális félelem hullámok futnak át rajtam és nem merek kimenni, autózni sem
A várakozás akkor is kikészit ha amúgy jól vagyok
Jogsihosszabbítás orvosnál. Elöttem egy öregúr vagy háromnegyed órát bent volt. Gondoltam tán operálja is a körzeti
Aztán bejutottam és 180-190 volt a v.nyomásom. Akkor is nyomta a Tensiomint. Megvolt, hazamentem, v.ny. mérés 130
Szoval teszt üzemmód. Vagy túlélem vagy nem. No azért nem veszem tudomásul olyan könnyen amint írom
Ha nincs erőd, az valószínű az elmúlt 1-2 hét eseményei miatt van. A vérnyomásugrálás, stressz, hasmenés miatt. Egészségesebben kellene táplálkoznod is ! Eszel gyümölcsöt, zöldséget ? Itt a zöldhagyma és a retekszezon. Szedsz legalább C-és D- vitamint ? Rajtad van a tavaszi fáradtság is.
Nem értem, miért nem kérsz segítséget az önkormányzattól ? Az a napi egy óra is sokat jelent, akár beszélgethetsz is a gondozóval, nem kell mindig dolgoznia, ha úgy érzed, hogy aznap a lelkeddel kell törődnie.
A pánik roham talán annyival "jobb", hogy az megijeszt téged, a föld alól is kerítesz egy orvost, mentőt hívsz, sbo-ra viteted magad, - minden.
Most enerváltan pihegsz, semmihez nincs erőd, holott a mostani szitu effektív fizikálisan talán veszélyesebb, mint a pánik "szokott lenni".
Gyötör az egydüllét. A barátnődre mostmár bizony végképp nem számíthatsz, hiába is sírod vissza a régi időket. Házhoz kijáró gondozót viszont, olyat aki most is pikk-pakk segítene lerendezni a mostani szitut - már rég keríthettél volna magadnak. Nem kellene egyedül lenned ezekben a nehéz helyzetekben.
Te "rendezed" ilyenre a saját életedet. Dehát ha már ilyenre rendezted, akkor állj is helyt benne - egyedül. Ha két órát kell várakozni az orvosnál - akkor várakozz két órát. Vagy többet. Miért jobb odahaza nem két órát, hanem napokat szenvedni végig?
Időpont a körzetihez, beutaló kardióra, időpont a kardióra és vagy egyetért a kardiológus ezzel vagy nem
Vérnyomás 24órás az ABPM , szivre a Holter
Mindkettő volt rajtam még a "békeidőkben"
Melózni mentem motorral, ott zümmögött fél óránként a v.nyomásmérő, Holterrel meg szex. Naná hogy mindkettő akkor negatív volt
Magánba mentem többször egy zuglói kardiológushoz, mindenféle vizsgálat + Holter és bevitt a Honvéd kórházba, megfestették a szív ereit. Negatív
Az érfestés érdekes volt, láttam én is a monitoron merre jár a katéter mikor fecskendezi be a kontraszt festéket. Közben az orvosok kitárgyalták a magánéletüket mintha én nem is lettem volna ott.
Régen még Bp-en mondtam a körzetimnek humorosan/elkeseredetten "kérem vissza a régi pánikomat" :(
valami most kibillent a rendszerben
egy sima mezítlábas belgyógyász. Mint pl. a körzeti."
Nincs erőm orvoshoz menni, két órát, ha nem többett várakozni. Felhajtást meg nem akarok hogy "eljátszam" a nagyon beteget az aszisztensnek, hogy hamarabb bejussak. Mentő is nyűgös, de akkor sbo "komplex" kivizsgálás.
Éjjel kis szakaszos alvások, mellkas szoritás, v.nyom ugrálás. Reggel nagyon álmos voltam és benyomtam egy altatót, aludtam erős 2 órát, jobban lettem
Az egyedüllét is igen gyötör. Régen ilyenkor, pánikosságban, végig "konzultáltam" a barátnőmmel, aki tartotta bennem a lelket. Most már neki sincs ereje, energiája, így is becsülendő ahogy éli napjait. :(
Úgy van, az orvosnál is megetetnek veled egy tensiomint, ha magasnak ítélik a vérnyomásod. De azután még ugyanaznap egy fél levéllel már biztosan nem... Megvan határozva a maximális napi mennyisége, amit te valószínűleg bőven túlléptél. Tiszta szerencse, hogy nem alakult ki nagyhirtelen valami katasztrofális állapot, - a tájékoztatók szerint még akár arra is van esély...
Az ingadozás, a fel-le liftezés pedig azóta van, hogy ígyen kezelted a vérnyomás kiugrást, - azért gondokom hogy ebben keresendő az "ok".
De szerintem ehhez mindenképpen orvos kell, éspedig nem "áter", hanem egy sima mezítlábas belgyógyász. Mint pl. a körzeti.
A cukrod nem tolódott el mostanság valamerre? A vércukor módosulást a hasmenés miatti kiszáradás is kiválthatja... Az meg a vérnyomás torzulásokat.
Minden mindennel összefügg. És valami most kibillent a rendszerben.
Csak nem tart ki!
Éreztem hogy káprázik a szemem, 109/54 a v.nyomásom, semmi bogyó reggel óta
Rohadjon meg az egész :(
kriminális ingadozást is a Tensiomin okozta"
Nadehát mindig megetettek velem az orvosnál egyet ha úgy itélte hogy magas a v.nyomásom
Most én ítéltem és benyomtam egyet. Nem ment lejebb, és sokáig nem, hát nyomtam sorban a Tensiomint
Naja, utólag már én is tudom milyen gyógyszer
És megkaptam az ekét hogy én mindig pánikolok ha valamit kell csinálni. Marhaság, a születésnapomtól vagy mitöl pánikolnék
Hagyjuk is az okot, évtizedek alatt sem derült ki a valós oka a pánikbetegségemnek, pedig volt áter amennyi csak kellett.
Előfordulhat hogy nyomulok egyet a pszichiáternél, még ha nem is alakult ki a , micsoda/?/, empátia vagymi. Érzem hogy erősen "ki kell beszélnem magam"
különösen, hanetán, súlyosabb lesz a gondom
Kevesebb bogyóval nem tudok meglenni. Szedem a lábamra amit angiologus felirt és van a Xanax + Dormicum
Ma egy Xanax és hajnalban egy Dormicum mert aludni alig aludtam. Nem nyomom és a Xanaxot orrba szájba, persze van kivétel
Koplalás.
Régóta nézegetem a neten a farmerokat mert kell már egy új. Olyan hülye méreteket adnak meg ami nem stimmel az én méreteimmel, kissé pocakosodtam
És megdumál az árus, hogy nem lehet a nadrág szárhossz 80cm hanem jó a 92cm
Évtizedek óta hordok márkás farmert és a belső szár hossz 50-52cm. Csak tudom hogy kell mérni
Szoval a pocak is számit, de az már nem fog lemenni. Nem túlevés, hanem korral járó
Remélem jobban leszek és egy darabig kitart nagyobb gond nélkül
Jobbakat!
A gyógynövények már régen hatnak, (a gyógyszerek pedig nem régen.) Ha előírás szerint használod, nincsenek mellékhatásaik. Nem kell hinni az orbáncfűben, csak használni !
Ha lenyugszol, rendbejön a vérnyomásod.
Lehet hogy a kriminális ingadozást is a Tensiomin okozta, nemcsak a hasmenést. Valahol azt írták, hogy ha túlságosan felfutott a vérnyomás, akkor utána majdhogynem törvényszerűen lesz túl alacsony is...
Illetve, ha abnormálisan alacsonyra nyomták, akkor meg a túl magas értékek következnek...
Ez az a bizonyos "nem adekvát" gyógyszerezés...
Semmit sem szabad úgy kapkodni mint a cukorka drazsét. Az ilyen igen erős hatású gyógyszereket meg különösen nem.
Nem baj, ha koplalsz kicsit, de jó lenne kevesebb bogyóval is meglenni. Kicsit méregtelenedni kellene... És megnyugodni.
Igyál sok folyadékot, pihengess, talán a kirívóbb anomáliák nagyja már lement. Jobban leszel lassacskán.
Olvastam, sőt tudom, hogy egy pánikos olvtárs attól jött rendbe. Mindez ellenére nem nagyon hiszek benne
Szomszédasszony a Sedacur fortét ajánlgatja
Nézd, fél életemen át rengeteg fajta gyógyszert szedtem, egy ami sokat javított a többi semmit
Ne kérdezd miért nem azt szedem, ha....
Akkor majd erőt veszel magadon."
Nem tudok. Alapjában véve nem is tudnék konkrét panaszt mondani orvosnak. V.nyomás mondhatni rendben van, de "félelem hullámok" futnak át rajtam szinte mindig, párszor a mérő is ritmuszavart jelzett
Péntek óta, a vasárnap délutánt kivéve itthon ülök/alszom és majrézok és nem eszek érdemben
Áhh, hagyjuk is
A hepatitisz gondolata csak átfutott az agyamon, mert akkor is sziv panaszokkal kerültem az SBO-ra, szerencsére az negatív lett
Tensiomin okozta a hasmenést úgy gondolom. Akkor sem volt sárgaságom, most sincs, soha nem is tapasztaltam.
Valahogy nekem sehogysem stimmel ez a Hepatitis A és E fertőzés esély... Hát ha egyszer 2024 decemberében már "letudtál" egy ilyet, csak nem lehet tán már most, négy hónap elteltével egy újabb "olyasmi"? Fertőzött étel vagy ital fogyasztás által kiváltott májgyulladás? Merthogy a hepatitis A és E attól van. Mellesleg, sárgasággal is jár, nemcsak emésztési anomáliákkal... Azt talán csak-csak észrevetted volna, ha időközben megváltozott a bőrszíned...
Csak azért írom ezt, mert szerintem rém valószínűtlen megint ennek a valamikori felderített oknak a felmerülése.
Viszont ha nem az, akkor nem is fog "magától" elmúlni a tünetegyüttes.
Akkor majd erőt veszel magadon. Van amivel együtt lehet élni, ideiglenesen legalábbis el lehet tolerálgatni, pláne ha amúgysem rosszabb állapot, mint amilyen előzőleg volt.
De ez a vérnyomás liftezés most igenis újabb valami, és akár az amire "gyanakodsz" hogy ez megint valami már lezajlott fertőzés utóhatása - és magától is elmúlik - akár valami más, ezzel bizony nem lehet együttélni, mert VESZÉLYES. Naponta teszed ki olyasminek az érhálózatodat ezzel a le-fel száguldozó vérnyomással, amit vagy bír, vagy nem bír...
V.nyomáscsökkentő a harmadik már, hosszú távon bevált
Hogy mi történt most nerm tudom
Nincs erős orvoshoz menni, akkor is sokat kell várni ha időpontot kérek
Itt valami hasonló lehet , mint volt 2024 decemberben, ha jól olvasom a leletet
V.nyomás, mellkasi panasz, SBO. Két napot befeküdtem és jól lettem a semmitöl Bilirubin magas
Körzeti kontroll
Labor és széklet
Lezajlott hepatitis A és E fertőzés, már csak az ellenanyagokat találták meg
Mindamellett a tüneteket kapásból sorolta a körzeti
Hasmenés világos, vizelet sötét
A vizelet most nem sötét, a többi stimmelne
Semmi fizikai munka, v.nyomás kezd emelkedni érzem ég a fejem
Most 132/61 ami ideális lenne ha így maradna és nem
lennék mellette ócskán
Ne kérdezd, nem tudom megfogalmazni hogy ócskán
Most már elegem van az ilyen életből
A klasszikus pánikos időszakomban, "határozottan tudtam" hogy ahogy jött, egyszer el is fog tűnni
El is tűnt, szerintem meg így lopakodott vissza
Lassan meggyőztök b.nő ügyben
Liftezik a vérnyomásod még mindig fel-le. Ezzel pedig valamit csinálni kell. Csak mostmár ne próbáld meg te magad állítani be...
Valószínűleg nemcsak a mennyiségeken kellene változtatni, hanem az alkalmazott hatóanyagokon vagy kombináción is, nagyon sokféle létezik. Az amit most használsz, az valamilyen okból nyilván már nem jó. Talán kölcsönhatásba lépett valami valamivel.
Az átállításhoz okvetlen orvos kell, majd a körzeti ad valami újabbfajta gyógyszert, - de sajnos ez türelemjáték, "tesztelni" is kell mindent amit megváltoztat. Emlékszel még, amikor először írták fel? Sokszor csak több hét alatt sikerül aránylag rendesen beállítani...
A barátnődnek meg szerintem a winchestere akadozik némileg, valószínűleg azért vannak ezek az anomáliák a telefonhívások felismerésével - fel nem ismerésével. Nem biztos, hogy beléd akarna kötni... Csak nem úgy működik sajna nár az agya, ahogy kellene.
Én tudom, hogy milyen hatása van az oxigénhiányos állapotoknak a gondolkodásra, agyi képességekre nézve, sajnos szegény mamámnak is volt ilyenben része a kórházban töltött utolsó hónapjaiban. Sokszor nem is volt "tiszta", roppant meredek dolgokat lehetett hallani az amúgy egész életében penge agyú tanárnő anyámtól. Ezek ilyen dolgok.
De ha nem az oxigénhiány, akkor a "sima" agyérelmeszesedés is produkál fura dolgokat, és ez az idő múlásával nem javul hanem egyre csak sűrűsödik.
Vagy Xanaxxal próbáépk tovább aludni, vagy a-nélkül, utóbbi esetben rövidebb ideig döglök mert a lábam...
Tegnap etse fél v.nyomcsökkentő, másik fél reggel
Nem jó így. 150 körül volt és felmket 190-ig is
Nem vettem be semmi más gyógyszert
Ma pót sz.nap. Elovergődtem a csirkéshez aki hétfőn tart szünnapot ennek ellenére nem volt a szokott helyén
Mifenét vegyek a b.nőmnek, merrt fogsorával bnyűglődik Csengetem, nem veszi fel
Pennyben csirke kebab, csirkecsíkok bulgúrral, magamnak egy rizseshúst és gyerek pezsgő
OK kezdődik a lakoma, én benyomtam a rizseshúst, majd elkezdett a szemem kárázni szédültem gyenge lettem. V.nyomás 90.le kellett feküdnöm
Később valahogy feljebb ment, elvitatkoztunk kissé aztán hazajöttem 1285 v.nyomással de mégis szédelgek
Még délben hivtam hogy akkor összeszedem magam és majd megyek
Milyen telefonszámról, kinek a telefonjáról hívsz, nem is akartam felvenni, mondta.
Mi vaaaaan? Nem ismerte meg a hangomat se
Amikor nála voltam, vegyük elő telefonodat és hasonlitsuk össze a közös hívásokat
Nem nem, csak a nevedet nem irta ki mint máskor
Dehogynem, ugyanúgy mit minden esetben tuti kiírta. Nem került sor a hívások összevetésére
Mi ez ha nem belémkötés
És egyszerű, de számomra bonyolult dolgokat képtelen vagyok vele megbeszélni. Üres fecsegéssel megy el az idő
Tudom, felnőtt ember vagyok intézzem a dolgaimat
Nem vagyunk egy család, de majdnem. Kivel mással beszélnék meg kis-nagy dolgokat, ki hogy látja, hogy cselekedjek?
100/50 le kell feküdnöm megint, mostmár itthon, pedig a lábamnak nem jó :(
Biztosan sok igazság van abban, hogy a napi bioritmushoz igazodóan kell a vérnyomás gyógyszereket szedni, merthogy maga a vérnyomás is aszerint változik a nap folyamán.
Már akinek egyáltalán nyomon követhető a napi bioritmusa... Szerintem az tudja ezt jól lekövetni, aki egy bizonyos napi rendszer szerint él, mindig ugyanazokban az időpontokban kel-fekszik, étkezik.
Az ilyesfajta rendszeresség egyébként valóságos áldás minden más szempontból is.
Úgy érzed, hogy a te életedben jelen van? Azt mondod, neked "reggel" szokott magas lenni a vérnyomásod. De hiszen te reggel általában fel sem kelsz. Hányszor írtad már, hogy reggelre (hajnalra) ébredve ócskán vagy, ezért xanaxok be, és alvás tovább... És mégsem minden egyes nap telik ugyanígy. Holott éppenséggel ez is adna egy bizonyos rendszert.
Na, ne merüljünk bele.
Mindeneseetre, a vérnyomást mindenképpen ajánlatos a lehető legalacsonyabb szinten tartani. Tényleg nem igaz az, hogy 80 éves korban már megengedett a 180... Mert nem. Max. 130-140.
Köszi
Szerintem nagyon szorosak azok az étékek besorolása 120 a normál és minden más abnormál
B.nőmnek jellemzően 90-100 szisztolé és mégis magas vérnyomással kezelik
Merthogy a szív-tüdő kisvérkörben magas a vérnyomása, azt kívülről nem lehet mérni, mint amit a karon/csuklón mérnek
Sokat olvastam most a v.nyomásról
Régen azt mondták, ahány éves annyi százas, vagy hogy. Ha 50 éves 150, 80éves 180 szisztolé
Ezt már meghaladta a tudomány
Amit meg én találtam az a kronofarmakológia
Szép szó de igaz
Én reggel szedem a vérnyomás gyógyszert, lehet hogy kora este kellene, ahogy irja, akinek reggel magas a vérnyomása. Nekem reggel magas jellemzően. Ki fogom próbálni
Nem hívtam fel. Mit mondhatott volna érdemben bármit is. Vagy maradjak otthon vagy SBO. És még látatlanban sem ajánlott volna semmit a felelősség miatt
A szülinapot csak sajnálom hogy nem 24-én tartottuk meg, de nem akkora izé hogy ezért háborogjak
Az utóbbi időben kaptam azért sok apró ekézést és persze megemeltem a hangom, az meg a v.nyomást, pontosabban, nyilván, rakódott a pszichére rendesen
Nem tudom mihez mérjen, de a tegnaphoz igazitva 80-90%-kal jobban vagyok
Az meg elkeserit hogy fáj a lábam ha lépek, fekve sehogysem jó, semmisem jó már. Nem tudtam korábban milyen az öregség, afrancba
Nyugtával dícsérjük a napot
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnál, ha tudnád, hogy holnap élsz már csak?
- Fogyjunk együtt mától! Nincs holnap csak ma és most! Cselekedjünk!
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Egy hétig csakgyümölcs és zöldség. Mennyit lehet vele fogyni? Velem tartasz holnaptól?
- Karácsonyra és az új évre én csak azt kérem, jól sikerüljön...
- Átkonvertált videókat szeretnék felrakni CD-re, de mindig csak félig rakja fel a számítógép. Mit tegyek, hogy tökéletesen sikerüljön?