Csak holnap sikerüljön (beszélgetés)
Ja, csak mostmár maga a kifejezés a régies. Nem a dalárda van használatban, hanem a többi szinonim.
Ott van pl. a Veresegyházi asszonykórus. :-) Honky tonk women. Abban pl. milyen jól mutatnál... :-)
Na, tréfát félretéve, ez tényleg jó ötlet. Mármint maga a közösségi énekelgetés.
Ez érdekes egyébként, hogy nemek szerint külön (is) vannak a kórusok, ott van pl. a Szent Efrém férfikórus, - na oda meg nő nem teheti be a lábát.
De nyilván vannak koedukáltak is.
Jó'stét!
Dalárda jelentése ugyan az mint az énekkar, kórus népdalkör
Igen, a Diák kislány meg a vágja a centit ismert nóta és szólás
Ez a "már vágja a centit" szólás át is ment simán a köztudatba. Ha valaki nagyon várja már valaminek a közeli végét, akkor mindig ezt mondják.
Hogyan is kerülhettek be a katonadalok az iskolás fiatalok énekelgetős repertoárjába? Ahogy emlékszem, mindig tanítgatott valaki valami dalt, ha valahol hallott egy jót, azt átadta a többieknek. Fiútestvérektől, katonaviselt barátoktól stb. származhatott a daltudás...
Nade dalárdák manapság szerintem már csak elvétve vannak. Kissé kimentek a "divatból".
Népdalkörök, egyéb kórusok, - azok viszont léteznek. Aki keres, az talál. :_)
A nagy szám akkor ment amikor 150 napunk volt leszerelésig
Mert vettünk egy szabócentit ami 150cm-s volt és naponta levágtunk belőle 1 cm-t, aztán nyomtuk a kopaszok/elsőévesek orra alá
Persze nem ilyen csárdásan énekeltük
De tündériek. :-)
Nagy Feró is milyen komolyan veszi, pont ahogy kell.
A diák kislányt én is tudom... Jó sok versszakkal. Tábortűz mellett is ment.
Hisz te akkor tényleg szeretsz danolászni. Jó is az. :-) Nosza, keress valami dalárdát. :-)
Príma ötlet. :-) Ámbár azok ott nem dumálnak, hanem énekelnek. :-)
Dehát minden ilyen társaság összejövetel előtt is meg után is dumcsizik, előbb-utóbb barátságok szövődnek.
Mindegy hogy milyen tematikájú társulat. Amihez kedved van. Érteni nem szükséges a dologhoz. :-)
Úgy van, találhatnál végre valami más társaságot is azon az egy szál barátnődön kívül, rém sokan nagyon is szívesen beszélgetnének egy-egy alkalommal, ha neked is épp kommunikálhatnékod van.
Alkalmatlan időben van a nyugger klub? Nézz valami tematikus foglalkozást, a helyi műv. házban, vagy könyvtárban biztos vannak kora-esti programok, beszélgetősök is.
úgy érzi, a személyes megjelenéseddel csak zavarnád momentán"
Azt tudod, tudtam ha beteg és ócskán van akkor jumbósapka homlokig behúzva fekszik és senki ne legyen körülötte. Én pont a forditottja vagyok
Órák alatt leromlott a füle, hogy nem hallja mit mondok és nyomkodja a füle tövit
Majd "elrakja az aranyait" és átmegy a fülészetre, Szerencse hogy két utcasarok, de adott esetben ez is sok lehet
Pennyben voltam, láttam halászlé sűritményt, gondolom higítani és melegiteni kell csak, kedveli a halat
Vegyek, vigyek?
Nem!
Végül is lehet neked van igazad.
Ha nem 8-14-ig lenne az a nugger klub....:)
Ez gondolom költői kérdés volt. :-) Ha már amúgyis bosszús vagy, persze hogy nem fogsz tudni érdemben foglalkozni az ÜF-fel.
Egyébként lehetséges, hogy a barátnőd a felvetett aprócska problémáira ilyenkor nem azonnali, huszáros férfi-megoldást vár, csak meg szeretné osztani veled a gondolatait. Mert megoldani maga is meg tudja az efféle dolgokat, a függöny maradhat a helyén piros szalaggal átkötve, lehet főzni hétvégére krumplit, spenótot - kész, máris van kaja.
Nna. Te meg folyton valami másféle megoldást erőltetsz, és valószínűleg úgy érzi, a személyes megjelenéseddel csak zavarnád momentán a köreit. :-)
Ez valójában nem "segítségkérés" volt a részéről. Csak aktuális beszédtéma.
miért nem teszi helyre az ócska hangulatodat ez az ügyfélkapu..."
Elég ócskán voltam tegnap, ma csak alig jobban
B.nőmmel telefon. Többek között le kellene venni a fügönyét hogy kimoshassa
És mi a gond, leveszem én neked
Nem, majd összekötöm piros szalaggal és ha jön a fiam ő ugysem veszi észre hogy nincs kimosva
Ilyenböl aztán kialakul egy vita, mi a francért nem tudja azt mondani, gyere ide és vedd le a függönyt
A válasz, mert nem, nem kell
Hét végén nincs fizetett ebéd, késziteni kell. Krumpli spenót
Nem ennél egy halászlevet, láttam a Pennyben?
Nem, nem kell, jó ez is
És hasonló dolgok
Kezdek dühöngeni ilyen marhaságokon, megint csak azt mondom hogy 38 év után még segiteni sem lehet neki
Akkor hogy foglalkozzak az Üf-fel érdemben?
A türelemjáték is játék... Nem is tudom, miért nem teszi helyre az ócska hangulatodat ez az ügyfélkapus játszadozás. :-)
Ezzel bizony jó hosszasan el lehet szórakozgatni. Na most képzeld el azt, akinek csak alap felhasználó tudománya van, vagy még az is jó hézagos, - vajon hogy boldogul. Hát sehogy. Valószínűleg ezért foglaltak állandóan a segélyhívók.
Nyugalom. Türelem. Kitartás. :-)
Lehet kell egy új emilcim az ügyfélkapuhoz
Tegnap sokat játszottam a verifyr-ral, meguntam és töröltem
Aztán sok percig, több mint negyed órát vártam a 1818-as segitségre
Mondtam, addig eljutottam hogy nem tudom a QR -t beolvasni, de kimásoltam a betüsort
Na azt irjam be a Verifyr jobb alsó sarkába levő + jelhez
Hát nekem olyanom nem volt akárhogy erősködött a hölgy
Elkezdetem előlröl de nem fogadja el a bejelentkezésemet merthogy töröltem, de az emilcimem ott van.
Volt más gond is amiröl szó sem esett idáig
Szoval mindent nem lehet törölni
Majd jétszogatok még vele
csak
elég ócska a hangulatom és nem tudok figyelni :(
Magyarosch... :-)
Láttam másik fórumon, hogy volt akit szépen végigvitt a belépési folyamaton az ügyfélszolgálatos, minekután sikerült őrült sok próbálkozás után telefonkapcsolatba kerülni velük.
Ez a része is magyarosch, hogy van is segítség meg nincs is, - egy valamivel türelmetlenebb ember már egész biztos feladja, nem fog órákig, napokig hiába telefonálgatni...
Miért nem lehet vajon valahogy a hívásokat is sorszámozni, és visszahívni azt aki ezáltal már jogosultságot szerzett a telefonos segítségre? Na ja, a lakosság idegeskedése az nem szempont...
Voltaképpen tele vagyok reform ötletekkel. Szóval a foghíj teremtés, épületlebontás, emeletes- vagy mélygarázs építés az egy élő gyakorlat. Hát, valóban. :-) Nem tudom, miért szüntették meg a belvárosi emeletes parkolóházakat, hiszen elméletileg szükség volt rájuk. Dehát a parkolás körül annyi a visszaélés, hogy biztosan valami ilyesmi figyelt be. Mindenesetre, nem én találtam fel a melegvizet. Egyébként könnyű rájönni, hogy csak ezen az úton lehet a megnövekedett számú gépkocsik parkolását megoldani, mármint ha nem akarnak akkora csillagászati parkoló díjat kérni, hogy már csak a milliárdosok tudjanak bemenni kocsival a belvbárosba. Azok meg nincsenek sokan. :-)
A szomszéd nénidet én is csodálom, - mondjuk nem is pont a közlekedési szokásait, - hisz voltaképpen én is ugyaníígy közlekedem. :-) Ebben csak az ő kora a kuriózum. Hogy egyáltalán, még el tud igazodni az átszállások, egyebek rejtelmében, szellemileg, fizikailag is topon van.
Hanem hogy nyolvcanon felül is ilyen fogászati vívmányt csináltat, mint amilyen egy csavaros híd. Méghozzá a Klinikán, ugye? Nem semmi. :-)
Ja, örvendeztem itt hogy énnekem bezzeg megcsinálta a fiam helyettem az ügyfélkapu pluszt, úgyhogy nekem már rég megvan, bibibí. Nade azt a bizonyos törlő kódot nem jegyezte fel... Nekem meg persze fogalmam sem volt, hogy ott valamit egyáltalán fel kéne jegyezni. Na, úgyhogy most nincs törlő kódom. Máris elkezdhetek aggódni. :-)
Ez a digitális mizéria olyan magyarosch megoldás
Kelleni kell, még ha a szomszédnéni nagyjábol megvan nélküle is
Irtam a napokban hogy 9perc alatt elkészitettem a jogsim hosszabbitását a fotelböl, tegnap jött az SMS a ragszámmal hogy úton a jogsi
Vagy miért töltögessek ki papírt, vagy menjek a postára az autó adóját befizetni, amikor szintén fotelból végzem. Írassak-e gyógyszert vagy van még a felhőben? Ezt megtudni nem gyalogolok el a patikába és így tovább
pl. használaton kívüli épületek lebontásával foghíjakat csinálni,"
Aha! Évtizedek óta húzódik a P+R kialakitása
Belváros szivében két emeletes parkoló is volt,, megszüntették mindkettőt. Bp. Szabadság tér alatt épitettek egy nagy mélygarázst, tömve jellemzően mindig
Visszatérve szomszéd nénire. Csináltatja a csavaros fog hídját a VIII ker.ben
Itt a hév megállónál lerakja az autóját , majd hév, metro, villamos és onnan egy nagy séta. Őtz nem érdekli a parkolódíj. Neki természetes pedig 80felett van. Irigylem ilyen tekintetben
Nagy átlagban valószínűleg tényleg igaz, hogy akinek van autója, annak van okostelefonja is. Némelyek viszont nem férnek bele a nagy átlagba, - mint ahogyan te sem.
A kilógó renitensek miatt mégiscsak kellene valami áthidaló megoldás is, mert az azért mégiscsak nonszensz lenne, hogy kötelezővé tennék a jogsi mellé az okostelefon meglétét is... :-)
A belső budapesti kerületek autós szempontból már most is élhetetlenek. De szerintem nem ilyen faramuci intézkedéseket kellene hozni, hanem több parkolóhelyet "teremteni", nem a mostani kevés zöld park helyén, hanem pl. használaton kívüli épületek lebontásával foghíjakat csinálni, és ott lehetne többemeletes mélygarázs... (Azt hiszem, az ötletemet majd szabadalmaztatom). :-)
Majd fog menni az az ügyfélkapu plusz. Előbb-utóbb beenged a rendszer.
Bizony sokan vidáman elvannak mindenféle digitalizáció nélkül manapság is, és végülis valaha mi is vidáman elvoltunk nélküle, - eh, mégcsak telefon sem volt, mégis életbenmaradtunk. :-)
Fokozzuk a hülyeséget, a digit.átállást
Bp-en az a terv hogy leszerelik a pakoló automatákat és majd okostelefonnal fognak fizetni, mert akinek autója van annak van okos telója is
Vazze, nem kell hozzá okostelefon most se, el is vihetnék az automatát csak legyen ott a tel.szám ahova a rendszámomat S?S-ben küldöm és a STOP szót
Sok az autó Bp-en és már nem lehet parkolni, hzért a helyi lakosoknak is fizetni kell a park.helyért, vagy ha már idáig is fizettek akkor azt megemelik
Tessék mondani, a helyi lakos elviszi vidékre a járművét? Mert a megemelt pénztöl nem lesz több park.hely
Akinek BKV bérlete van az olcsóbban parkolhatna
Ki az a hülye aki BKV bérletet vessz és autóval megy Bp-re?
A hülye riporter meg mindenre helyeslően"micsoda jó 5let" bólogatott
Ügyfél+
Elolvastam még két leirást. Különbözöek és ezek után sem sikerült regelnem. A szomszédasszony nem emilezik, interneten csak fészbuk és vidáman megvan ügyfélkapu, bank lekérdezés, online utalás stb. nélkül. Néha átjön vagy telefonál hogy töltsek fel pénzt az egyik mobiljára/kettő van neki/
Én emilben kérem a gyógyszer felirást a körzetitöl, ő boritékba teszi a papirt elsétál a rendelőhöz a doktor levelesládájába bedobja
Aha, láttam én is ezeket az okostelefon nélküli belépési lehetőségeket, elolvastam, hát komolyan mondom már abba is belefáradtam. :-)
Okostelefonnal nyilván egyszerűbb.
És már ez is egy baklövés, mert hiszen kinek nincs okostelefonja? Most nem rólad beszélek. Általában szerintem az "egyszerűbb" embereknek. Akiknek untig elég az a pár funkció, amit egy buta telefon is tud, - az okost meg amúgysem tudnák használni, mert nem tudnák megérteni a működési elveit.
Na és akkor pont ezeknek a bizonyos egyszerűbb embereknek a számára nyújt belépési lehetőséget a verifyr meg az a másik, Topt... izé, amik használata majdhogynem profi alkalmazás szintet követel...
Te végül biztos meg tudod majd csinálni, de a magam részéről én aggódom a"többiekért"...
Uh, valami rémes lenne, ha egyszercsak valami jóságos hangvételűm bűbájosan kedves üzenetek jelennének meg a te felhasználóneveddel a hoxán. :-))) Mert visszaéltek a nickeddel.
Igen, van egy olyan vicc is, amikor millió nyelven teszik fel ugyanazt a kérdést, de mivel a potenciális válaszadó egyiket sem érti, valóban felmerül hogy akkor meg minek az a káprázatos nyelvtudás? :-)
Te meg majdnem azért lettél csalás áldozata, mert valamelyest tudsz angolul.
A saját fegyveredet akarták ellened fordítani...
Elsőre nekem is a Hoxa ugrott be. Képzeld el ha jókat és szép dolgokat kezd a nevemben kommentelni :)
Ugyanakkor ezért nem kell semmiféle főleg angol nyelvet tanulni
Ha SEMMIT NEM ÉRTEK A DUMÁJÁBÓL SIMÁN LERAKOM ÉS NEM ÉN KÉREK ELNÉZÉST TŐLE AZ UDVARIATLANSÁGOM MIATT
A nagyobb szélhámosok akik az ügyfélkapu+rol irnak cikket. pl. ilyen mondatszerkesztés
"Jelentkezzen be az Ügyfélkapu felhasználónevével és jelszavával.
Bejelentkezés után kattintson az Ügyfélkapu+ igénylése gombra, majd a Tovább az Ügyfélkapu+ igényléséhez gombra."
Innen harap a kigyó a saját farkába
Tegnap próbálkoztam megoldani az ügy.kapu+-t
Nem ment, bár a [link] már ott vagyok, de közel sem úgy működik, olyan feliratok nincsenek amit az ujságiró idéz
A
Micsoda horror sztori. Hiszen bármilyen vírust is rátelepíttethetett volna ez az angolul beszélő akárki veled a gépedre. Igaz, annak nem sok haszna lett volna - neki. Annak már igen, hogy különféle visszaéléseket követhessen el a megszerzett adataiddal, - hát mostmár talán sosem fog kiderülni, hogy tényleg csaló volt-e, vagy valami értelmes dolgot akart.
Nade mit? Pont veled, így ismeretlenül? Már eszedbejutott volna, ha lett volna valami "előzmény", tudomisén megpanaszolsz valamit a Microsoftnál, és akkor egyszercsak azt ilyen eléggé személyes módon reagálják le. Dehát nem volt.
Tényleg valamit umbuldálni akarhatott. Esetleg a hoxa fiókodra gyúrt. :-)
Erőt vwttem magamon és kiautóztam a temetőbe, persze vissza is jöttem
Ez idáig nem lenne hír Visszafelé jövet csörög a mobilom és a vér is meghült bennem. Szánkijelzés jelyett "korlátozott híváa" jelent meg Ilyet a b.nőm szomszédasszonyának a telefonja csinál
Tudom vezetés és tilos, de ez különleges helyyzet, felvettem beleszóltam
Egy férfi hang angolul, hogy a Microsoft cORPORATION-TOL KERES
nEM JÖTTEM ZAVARBA, MONDTAM HOGY KB MÁSFÉL ÓRA mulva lewszek otthon hívjon akkor
Hazaértem, alig tettem le a cuccomat máris hivott
Az hallatszott hogy nem angol az anyanyelve legalább is nem londoni, merthogy onnan hívott mondta ő
Duma duma, merugye nem vagyok fluent english
Lassan megértettem hogí kPCcsoljam be a computweremet, megtettem, lediktált egy web címet hogy irjam a Gugliba. Beirtam, többek közt megjelent egí "Support" /támogatás/ link is
Kattintsak rá
OK Sötét képernyő és felirat "Enter a code" és mondta hogy most ad egy számsort amit irjak be oda
Már mniért irnám beM
Mert most nem vagyok biztonságban bla-bla
Darabig húztam az időt. Amikor mondta hogy Londonbol hív, kérdeztem hogy vajon én melyik országban élek, hamár fellhívott
?agyarország, mondta
Én meg kiröhögtem hogy át van irányitva a telefonom a Duna másik felére Szlovákiába
Pillant csönd lett aztán csak erúltette azt a kódot
Mondtam neki9 nem akarom megsérteni és udvariatlan sem akarok lenni de itt hagyjuk abba, ezt a régi trükköt
Aztán vége lett
Most már sajnálom hogy nem irtam be az állitólagos kódot, mert WIN XP-t inditottam aminek feltörésével már régen nem foglalkoznak. Ha letilta a gépem ujratelepitem semmi perc alatt
Ugyanakkor akár az egész wincseaztwer tartalmát is letölthette volna és ott megtalálható a banki user és pass, mégha kétlépcsős a biztosnság
Arrol nem beszélve ha megszerzi a Hoxa accontomat....:)
Úgy van, ez kényszer, és lassan már alternatíva sem lesz, hogy csak az intézze elektronikusan az ügyeit aki azt pont úgy akarja, mert máshogy majd már nem is lehet.
Pedig egy idősebb ember még egy sima pénzautomatát sem tud kezelni... Persze idősebb embere válogatja.
Nade "elvárni" azt hogy Mari néni a tanyáról, ahogy szoktad emlegetni - majd abszolválja a program letöltögetéseket, meg kétlépcsős beléptetést stb-t - hát az eléggé illuzórikus.
Neked ott volt egy jó kis Számalkos programozó tanfolyam, persze hogy megvan az affinitásod.
Hát nekem nem volt ott, és határozottan azt érzem, hogy jobban boldogultam a valamikori papír alapú ügyintézéssel mint a mostani pikk-pakk gépi hókuszpókuszokkal.
Én a GPS miatt akartam okostelefont, de végülis nem tudom még mindig a GPS-t használni... :-) Rém sokminden van azon fölöslegben, amiket biztos hogy soha nem fogok igénybevenni, de a lehetőség adott. :-)
A legnagyobb haszna idáig az, hogy akkor is tudok a kedvenc netes játékommal játszani, ha nem otthon vagyok.:-)
Én egyébként sem vagyok emiatt olyan lelkes mint te"
Kényszer, de ugyanakkor izgatja az agyamat ha nem tudok valami egyszerűt megoldani a digi.világban ami másnak megy
Amikor még internet sem volt, úgy hozta a sors hogy elküldtek a SZÁMALK nevű céghez adatbázis programozást tanulni, dBase később Clipper-t.
Bizonyára innen ered a digitális érdeklődés, de ma már ezek sehol mincsenek
Okos telot mire használhatnám többre mint a nem okosat. Internetre akárhol. Ahhoz meg rendelni kell internetet ami amugy van itthon. Kettőt nem fizetnék
Nahiszen, én meg kőkeményen kormányablakoztam, ott fotóztattam meg minden ahogy kell, és postán kaptam meg a jogsit, - pár nap múlva. Bár egy ideiglenes papír slejfnivel mondjuk már addig is érvényes engedélyem volt. Viszont összességében több volt ez, mint 9 perc, hisz előzőleg én még időpontfoglalással is bíbelődtem, az is némileg időigényes. Mi az, hogy 9 percnél több. Annak többszöröse. Az országnak ez a fele nem volt digitális... :-)
Én egyébként sem vagyok emiatt olyan lelkes mint te, mert ebben a fenenagy digitalizációban annyi minden csúszik félre, hogy szinte már az a csoda, hogyha valami hibátlanul - elsőre sikerül.
Az okostelefont meg nem szeretem, nem is tudom az adottságait kihasználni, - de azt nem értem, hogy neked miért nincs. Jól elboldogulnál vele.
Kicsit valóban rövidnek tűnik a digitális átállásos határidő ahhoz képest, hogy még nem történt szinte semmi.
A régi generációt, a mai idősebbeket pedig szerintem hiába is próbálják "digitalizálni". Nem fog menni.
Kemény 9 perc alatt befejeztem a jogsi hosszabbítást és néhány perc múlva már meg is kaptam a visszaigazolást SMS-ben és emilben hogy sinen van a dolog
Hiába na, digitális Magyarország
Jut eszembe
délelött hallgattam az ATV-t, Rónai Egon és valaki adószakértő szakértő beszélt, pontosabban vitatkoztak a DÁP és társai baromságokról
A szaGértő mondta a magáét, Egon meg cáfolta valami írott anyagból
Szakértő szerint, és igaza is van, ezt a digitális átállást kellene harsogni minden médián
Mi is lesz amikor a NAV küldi nekem a felszólitást hogy fizessek az autóm után adót?
Emilben látom hogy üzent e-papiron a NAV, de teszek rá, nekem nincs okos telefonom és se oroszul se angolul nem tudok
És mi lesz májusban azokkal akik SZJA-t akarnak beadni?
Levelezés, üres nyomtatvány kérés, majd azt kitöltve visszaküldás. Merthogy állitólag az ÁNYK is megszünik. Amúgy ez már sokszor majdnem megszünt , de nem volt helyette más, így meghosszabbíitották a használhatóságát
És van még jónéhány cifra dolog amihez ügyfélkapu kell, de a delikvens nem is hallott róla semmit
Korábban írtam a 1818-nak hogy ugyanmár forditanák le magyarra azt a micsoda programot. Azóta is várom a válaszukat
Ja, már az orvosoknak is menő számítástechnikusoknak kell lenniük. Volt régebben egy 80-on felüli dokibácsim, aki még a receptírást is az asszisztens nővérkére bízta, nem tudom ő hogy boldogult volna a mai követelményekkel.
Szegény még időben meghalt...
Eh, nem vágom sem az angolt, sem az oroszt, bár oroszból valamikor csaknem perfekt voltam. Elmúlt, mint a bárányhimlő. :-) A fiam az aki vágja az angolt, és ő csinálta meg a beléptetésemet is, - okostelefonnal.
Aztán most örülhetek ennek az ügyfélkapu plusznak a jövő év végéig, akkor megint más rendszer jön... KAÜ, DÁP meg ilyenek, - fel lehet kötni a fehérneműt.
Egyébként, akar a fene digitális állampolgár lenni... :-)
További ajánlott fórumok:
- Mit csinálnál, ha tudnád, hogy holnap élsz már csak?
- Fogyjunk együtt mától! Nincs holnap csak ma és most! Cselekedjünk!
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Egy hétig csakgyümölcs és zöldség. Mennyit lehet vele fogyni? Velem tartasz holnaptól?
- Karácsonyra és az új évre én csak azt kérem, jól sikerüljön...
- Átkonvertált videókat szeretnék felrakni CD-re, de mindig csak félig rakja fel a számítógép. Mit tegyek, hogy tökéletesen sikerüljön?