Borsógulyás csirkeszárnyból recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Borsógulyás csirkeszárnyból hozzávalói:
70 dkg csirkeszárny,
45 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is),
3 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
1 db nagyobb burgonya,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1/2 db karalábé,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
1 tk. sózott nem erős darált paprika,
1/2 csokor petrezselyem,
1,5 l víz
6 dkg levestészta (eperlevél, csipetke... bármi)
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika
A Borsógulyás csirkeszárnyból elkészítési módja:
Minden zöldséget megtisztítunk. A répákat kisebb tetszőleges méretű darabokra, a krumplit és a karalábét kisebb kockára vágjuk. A csirkeszárnyakat a forgóknál feldaraboljuk. A zsiradékokon a felaprított hagymákat pár percig megpirítjuk. Beleszeleteljük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Keverünk rajta néhányat és hozzáadjuk a csirkeszárnyakat is, amit fehéredésig pirítunk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd felengedjük a vízzel. Forrás után beleteszünk minden zöldséget és fedő alatt kis lángon kb. 30 percig főzzük a levest. Ekkor lehet belefőzni a levestésztát és kb. 10 perc után el is készül ez a finom borsógulyás. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 4. 18:30
A borsógulyás csirkeszárnyból elkészítési módja és hozzávalói.