Kovászos uborka krémleves recept

5 kovászos uborka
2 dl uborkalé
20 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
zöldfűszerek: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyemzöld
egy-egy csipet cukor, só, bors
pirított kenyérszeletek
A Kovászos uborka krémleves elkészítési módja:
A szalonnát felcsíkozom, zsírjára sütöm. A finomra vágott hagymákat a szalonna zsírján megdinsztelem. Az uborkákat felkockázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket, a dinsztelt hagymát, a fűszereket s ráöntöm az uborkalevet, majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra mixelem. Jól lehűtve kenyérszeletekkel tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2019. okt. 1. 12:56
A kovászos uborka krémleves elkészítési módja és hozzávalói.