Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kovászos uborka krémleves recept

Kovászos uborka krémleves recept

A Kovászos uborka krémleves hozzávalói:
5 kovászos uborka
2 dl uborkalé
20 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
zöldfűszerek: rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, petrezselyemzöld
egy-egy csipet cukor, só, bors
pirított kenyérszeletek


A Kovászos uborka krémleves elkészítési módja:
A szalonnát felcsíkozom, zsírjára sütöm. A finomra vágott hagymákat a szalonna zsírján megdinsztelem. Az uborkákat felkockázom, hozzáadom az apróra vágott fűszernövényeket, a dinsztelt hagymát, a fűszereket s ráöntöm az uborkalevet, majd botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a tejfölt és a tejszínt, újra mixelem. Jól lehűtve kenyérszeletekkel tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kovászos uborka krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook