Csülkös babgulyás fejtett babbal recept
150 perc
Szénhidrátszegény
A Csülkös babgulyás fejtett babbal hozzávalói:
50 dkg fejtett bab,
1 kg feldarabolt sertésköröm,
1/2 db füstölt csülök,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 db étkezési paprika,
1 db hegyes erős paprika,
1 db közepes paradicsom,
3 db közepes sárgarépa,
1 db közepes fehérrépa,
1/2 db kisebb zeller,
3 ek. étolaj,
1.5 l víz,
6 dkg levestészta, vagy csipetke
Fűszerek ízlés szerint:
őrölt fűszerpaprika, patikasó, babérlevél, őrölt kömény, őrölt színes bors, kevés kakukkfű
A Csülkös babgulyás fejtett babbal elkészítési módja:
Előző este a füstölt csülköt beáztatjuk. A vízben feltesszük főni a darabolt sertéskörmökkel együtt. Sót nem kell hozzáadni, mert a füstölt csülök sós! 1,5 órán át főzzük kis lángon fedő alatt. Közben egy közepes fazékban pörköltalapot készítünk a hagymákból. Hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt paprikákat, paradicsomot, majd a felkockázott zöldségeket is. Fűszerezzük és 15 percig pároljuk. Ezután beletesszük az előfőzött körmöket és a feldarabolt csülköt is. Felöntjük a főzőlével és ha kell még vizet adunk hozzá. 15 perc forralás után beletesszük a babot és puhulásig főzzük. A vége előtt 10 perccel 1 dl tejfölt elkeverünk a liszttel és a pirospaprikával, majd behabarjuk a levest és a levestésztát is hozzáadjuk. Tálaláskor még egy kevés tejföllel díszítjük. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 27. 21:20
A csülkös babgulyás fejtett babbal elkészítési módja és hozzávalói.