Fokhagymakrémleves tejszínnel recept
25 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fokhagymakrémleves tejszínnel hozzávalói:
3 adaghoz:
7 dl húsleves,
2 dl tejszín,
1/2 fej fokhagyma,
1 púpozott ek. tönkölyliszt,
2 ek. étolaj,
fél csokor petrezselyemzöld,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors,
A Fokhagymakrémleves tejszínnel elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítjuk és apróra szeleteljük. majd az olajon enyhén megpirítjuk, és rászórjuk a lisztet. Állandóan kevergessük, amíg rózsaszínes nem lesz. Ezután öntsük fel a húslevessel. Ha felforrt, fűszerezzük ízlés szerint, majd kis lángon főzzük kb. 15 percig. Ezután a hőforrásról lehúzzuk az edényt és egy botmixerrel egyneműsítjük. Adjuk hozzá a tejszínt, a felaprított petrezselyem felét és forraljuk össze vele 5 perc alatt. Tálaláskor szórjuk meg a levest apróra vágott petrezselyemmel, és apró kockákra vágott pirítóssal. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. szept. 26. 22:36
A fokhagymakrémleves tejszínnel elkészítési módja és hozzávalói.