Vatta sütemény/lisztérzékenyeknek is/ recept
60 perc
A Vatta sütemény/lisztérzékenyeknek is/ hozzávalói:
tészta:
6 tojás
21 dkg porcukor
3 puncs puding
1 vanília puding
pici sütőpor
Krém:
1 margarin
20 dkg porcukor
3 tojás
1/2 dl rum
Hab:
18 dkg porcukor
Máz:
1 tábla étcsoki
5 dkg vaj
A Vatta sütemény/lisztérzékenyeknek is/ elkészítési módja:
6 tojás fehérjét,21 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük,hozzá adjuk a 6 tojás sárgáját a 3 puncs és 1 vanília pudingot,és egy pici sütőport.Jó habosra keverjük a gőz fölött. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és közepes lángon kb 20 percig sütjük. Ha megsült a tészta kettévágjuk. A következő krémmel töltjük: 1 margarin,20 dkg porcukor,3 tojás sárgája/fehérjére még később szükség lesz/ 1/2 dl rum.Ezeket habosra keverjük.Töltjük a tésztát. Hab ami a tészta tetejére kerül: 3 tojás fehérjét 18 dkg porcukorral gőz fölött habbá verjük. Máz ami a habra kerül: Egy étcsokit felolvasztunk gőz fölött 5 dkg vajjal vagy olajjal és ezt a habra öntjük.
Családom kedvenc süteménye.Vendégségbe vittem ilyen sütit ahol a hölgy lisztérzékeny,nagyon örült hiszen Neki korlátai vannak a süteményevésben,nos ezzel a sütivel degeszre ehette Magát :)
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Anyuta, 2010. szept. 28. 14:46
A vatta sütemény/lisztérzékenyeknek is/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.