Angol mazsolás kalács recept

25 dkg margarin
20 dkg cukor
só
1 citrom reszelt héja
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg mazsola
5 dkg citronát
1 ek. rum
porcukor
Az Angol mazsolás kalács elkészítési módja:
A margarint a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet a sütőporral elvegyítünk, és kanalanként a masszához adjuk. A mazsolát és a citronátot rumba áztatjuk, a maradék lisztet tálba szórjuk, belehempergetjük a mazsolát és a citronátot, majd mindkettőt a tésztába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 175 fokon másfél órát sütjük. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. szept. 27. 16:42
Az angol mazsolás kalács elkészítési módja és hozzávalói.