Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Angol mazsolás kalács recept

Angol mazsolás kalács recept

Az Angol mazsolás kalács hozzávalói:
25 dkg margarin
20 dkg cukor

1 citrom reszelt héja
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg mazsola
5 dkg citronát
1 ek. rum
porcukor


Az Angol mazsolás kalács elkészítési módja:
A margarint a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet a sütőporral elvegyítünk, és kanalanként a masszához adjuk. A mazsolát és a citronátot rumba áztatjuk, a maradék lisztet tálba szórjuk, belehempergetjük a mazsolát és a citronátot, majd mindkettőt a tésztába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 175 fokon másfél órát sütjük. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az angol mazsolás kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook