Töltött karaj kolbásszal sütve recept
150 perc
A Töltött karaj kolbásszal sütve hozzávalói:
1 kg rövid karaj
40 dkg parasztkolbász
só
őrölt fekete bors
2 fakanál sertészsír (vagy 4-5 evőkanál napraforgó olaj).
A Töltött karaj kolbásszal sütve elkészítési módja:
A karajt megmossuk, majd alaposan megsózzuk és megborsozzuk. Éles késsel felszúrjuk, és beletolunk egy szál füstölt parasztkolbászt. Kissé kizsírozott tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ekkor óvatosan kihúzzuk, felnyitjuk a fólia tetejét, és a húst így sütjük tovább. Időnként ellenőrizzük és megszurkáljuk húsvillával, hogy készre sült-e? Közben saját szaftjával vagy néhány kanál vízzel, olajjal meglocsoljuk, hogy szépen piruljon és puhuljon. A teljes sütési idő kb másfél óra. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a saját szaftjával. Tálalható burgonyapürével, petrezselymes burgonyával, de borsó, zöldbab, burgonya, paradicsomos káposzta, stb. főzelékek kiváló feltét is lehet. Kiváló hidegen is így a hidegtálak fontos alkotóeleme.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. júl. 28. 17:24
A töltött karaj kolbásszal sütve elkészítési módja és hozzávalói.