Galyasági bugonyaleves csülökkel recept


30 dkg füstölt csülök
10 dkg sárgarépa
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 dkg liszt
1 evőkanál apróra vágott snidling
A Galyasági bugonyaleves csülökkel elkészítési módja:
A csülköt alaposan megmossuk, és annyi tiszta vízben feltesszük főni, amennyi épp ellepi. Amikor a hús majdnem puhára főtt, leszűrjük, a levet megőrizzük, és a csülköt hagyjuk kihűlni. Közben a répát, a burgonyát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk illetve összezúzzuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát. Rátesszük a burgonyát és a répát, majd gyakori kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk. megszórjuk liszttel, beletesszük a fokhagymát, jól elkeverjük, és amikor már habzik a liszt, beleöntünk 1 liter főzőlevet. Ha kell, sózzuk. A levest kíméletesen főzzük 20 percig. Közben kisebb darabokra vágjuk a csülköt, és 20 perc után a levesbe keverjük. Még 10 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk snidlinggel.
Bográcsban, szabad tűzön is főzhető
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. júl. 26. 06:43
A galyasági bugonyaleves csülökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.