Galyasági csülkös gulyás bográcsban. recept
120 perc
A Galyasági csülkös gulyás bográcsban. hozzávalói:
Hozzávalók: 1 nagyobb
friss sertés csülök
50 dkg sertés comb
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 kisebb zeller
50 dkg burgonya
pirospaprika
só
bors,1 kávéskanál őrölt kömény
1 maréknyi aprított friss petrezselyem-
vagy zeller zöld
4-5 db babérlevél.
A Galyasági csülkös gulyás bográcsban. elkészítési módja:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús félig megfő. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket és a burgonyát. Meghintjük a pirospaprikával, a köménnyel és a babérlevéllel. Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. júl. 22. 07:00
A galyasági csülkös gulyás bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.