Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tésztás omlett recept

Tésztás omlett recept

A Tésztás omlett hozzávalói:
5 dkg száraztészta
6 tojás
6 dl tejszín
2,5 dkg vaj (margarin)
7,5 dkg reszelt sajt
1.5 dl olaj
1 maroknyi bazsalikomlevél
1 kis köteg petrezselyem
1 db nem nagy karikákra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
salátalevelek a díszítéshez


A Tésztás omlett elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük. A tojásokat habarjuk össze, adjunk hozzá tejszint, áttört fokhagymát és a zöld fűszereket (apróra vágva). Keverjük hozzá a reszelt sajt kétharmadát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tésztát is adjuk hozzá a tojásos masszához, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajjal elkevert vajat (margarint), tegyük bele a hagymát, majd kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Ha kész öntsük a serpenyőbe a tojásos masszát is. Jól keverjük meg, majd közepes tűzön az omlett mindkét oldalát süssük át. Ha megszilárdult, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőben 190 c fokon süssük kb. 5 percig, a serpenyő nyelét ne feledjük alufóliával jól becsomagolni. Szeleteljük fel, és díszítsük salátalevelekkel.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tésztás omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook