Túrós – hagymás galuska recept
A Túrós – hagymás galuska hozzávalói:1 szál póréhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek. olaj, só, bors
2 dl tej
2 db tojás
4o dkg liszt
4o dkg tehéntúró
4 dl tejföl
8 vékony szelet húsos szalonna /bacon/
3-4 szál petrezselyem
A Túrós – hagymás galuska elkészítési módja:
A póré és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk benne a hagymát, aztán rádobjuk a pórét, meghintjük sóval és frissen őrölt borssal, fedő alatt mérsékelt tűzön megfonnyasztjuk. A sütőt előmelegítjük. A galuskához elkeverjük a tejben a tojásokat, ízlés szerint sót, majd a lisztet. Forrásban lévő, enyhén sós, bő vízben szaggatjuk, kifőzzük, aztán leszűrjük és azonnal a hagymás zsiradékba forgatjuk. Összedolgozzuk a túrót és a tejfölt, lazán a galuskához keverjük, és az egészet csinos sütőedénybe terítjük. A tetejére kócosítjuk a szalonnaszeleteket, és addig sütjük, amíg a szalonna a tetején ropogós nem lesz. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és tálaljuk. Az asztalra tehetünk még tejfölt. Előre is elkészíthető hűtőben tároljuk, de a sütésnél az edényre ez esetben figyelemmel kell lenni. (jénai együtt melegszik a sütővel, vagy a porcelán, cserépedény)
(galuska készítés titka a naplómban)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 9. 13:14
A túrós – hagymás galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.