Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Gőz bukta recept

Gőz bukta recept

A Gőz bukta hozzávalói:
2 dkg élesztő
2 kockacukor
30 dkg liszt 3 dkg zsír
4 dkg porcukor
3 dl tej vagy víz
mák vagy dió tetszés szerint


A Gőz bukta elkészítési módja:
Langyos tejben megkelesztünk 2 dkg élesztőt, 2 kockacukorral (kristály is megteszi). 30 dkg lisztet elmorzsolunk 3 dkg zsírral, majd 4 dkg porcukrot és a megkelesztett élesztőt tesszük hozzá. Kelés után jól kizsírozott lábasba, zsíros kanállal beleszaggatjuk a tésztát. 3 dl tejet vagy vizet öntünk rá és fedő alatt erős tűznél sütjük. Azután mákba, dióba forgatjuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A gőz bukta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook