Gőz bukta recept
A Gőz bukta hozzávalói:2 dkg élesztő
2 kockacukor
30 dkg liszt 3 dkg zsír
4 dkg porcukor
3 dl tej vagy víz
mák vagy dió tetszés szerint
A Gőz bukta elkészítési módja:
Langyos tejben megkelesztünk 2 dkg élesztőt, 2 kockacukorral (kristály is megteszi). 30 dkg lisztet elmorzsolunk 3 dkg zsírral, majd 4 dkg porcukrot és a megkelesztett élesztőt tesszük hozzá. Kelés után jól kizsírozott lábasba, zsíros kanállal beleszaggatjuk a tésztát. 3 dl tejet vagy vizet öntünk rá és fedő alatt erős tűznél sütjük. Azután mákba, dióba forgatjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 6. 18:26
A gőz bukta elkészítési módja és hozzávalói.