Bárányborda fűszervajjal recept

8 szelet bárányborda
1 csipet kakukkfű
1 cs metélőhagyma
5 dkg vaj
kevés citromlé, só, bors, olaj
8 karika citrom
A Bárányborda fűszervajjal elkészítési módja:
A bordát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. Megszórjuk a borssal, a kakukkfűvel és bekenjük olajjal. Két órán át a hűtőszekrényben pihentetjük. A megmosott metélőhagymát apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal. Hozzákeverjük a citromlevet. Sóval, borssal ízesítjük. A fűszervajat hengeresre formázzuk és alufóliába tekerjük. A hűtőszekrénybe tesszük .A hússzeletek mindkét oldalát serpenyőben nagy lángon hirtelen megpirítjuk, majd kisebb lángon készre sütjük. A fűszervajat 8 szeletre vágjuk, ráhelyezzük a citromkarikákra és így kínáljuk a hússzeletek mellé. Hasábburgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 6. 18:23
A bárányborda fűszervajjal elkészítési módja és hozzávalói.