Konyakos töltött bárányborda recept
A Konyakos töltött bárányborda hozzávalói:90 dkg bárányborda
4 evőkanál olaj
A töltelékhez 3 gerezd fokhagyma
2 lilahagyma
4 új hagyma
5 dkg kenyérbél
1 tojás
10-10 dkg szalonna és darált bárányhús
2-2 evőkanál konyak és apróra vágott menta
csipetnyi négy fűszerkeverék
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors, só
A Konyakos töltött bárányborda elkészítési módja:
A fokhagymát és a lilahagymát apróra, az új hagymát 4 cm-es darabokra vágjuk. Az elmorzsolt kenyérbelét, a tojást, a szalonnát, a fokhagymát, a lilahagymát, az újhagyma szárát, a konyakot és a négy fűszerkeveréket összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, robotgéppel pürésítjük. Beledolgozzuk a petrezselymet, a mentát, a hagyma fehér részét és a darált húst. A bordát hosszában felszúrjuk, a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást bevarrjuk, olajjal megkenjük, és meleg sütőben félig megsütjük. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 15 percig langyos sütőben sütjük. A sütéskor keletkezett levet 2 dl forró vízzel összekeverjük, majd szitán áttörjük. A húst felszeleteljük, a szószt külön kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 6. 18:19
A konyakos töltött bárányborda elkészítési módja és hozzávalói.