Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Konyakos töltött bárányborda recept

Konyakos töltött bárányborda recept

A Konyakos töltött bárányborda hozzávalói:
90 dkg bárányborda
4 evőkanál olaj
A töltelékhez 3 gerezd fokhagyma
2 lilahagyma
4 új hagyma
5 dkg kenyérbél
1 tojás
10-10 dkg szalonna és darált bárányhús
2-2 evőkanál konyak és apróra vágott menta
csipetnyi négy fűszerkeverék
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors, só


A Konyakos töltött bárányborda elkészítési módja:
A fokhagymát és a lilahagymát apróra, az új hagymát 4 cm-es darabokra vágjuk. Az elmorzsolt kenyérbelét, a tojást, a szalonnát, a fokhagymát, a lilahagymát, az újhagyma szárát, a konyakot és a négy fűszerkeveréket összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, robotgéppel pürésítjük. Beledolgozzuk a petrezselymet, a mentát, a hagyma fehér részét és a darált húst. A bordát hosszában felszúrjuk, a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást bevarrjuk, olajjal megkenjük, és meleg sütőben félig megsütjük. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 15 percig langyos sütőben sütjük. A sütéskor keletkezett levet 2 dl forró vízzel összekeverjük, majd szitán áttörjük. A húst felszeleteljük, a szószt külön kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A konyakos töltött bárányborda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook