Virsli pongyolában recept
A Virsli pongyolában hozzávalói:1 cs. mélyhűtött leveles tészta
6 db virsli
5 dkg parmezán sajt
pár szál zsályalevél
1 tojás sárgája
2 ek. tej
szezámmag
A Virsli pongyolában elkészítési módja:
A tésztát a csomagból kivéve, hat darab háromszögre vágjuk, nyújtsuk akkorára, hogy kifli alakban a virslit belecsomagolhassuk. De előbb szórjuk meg reszelt sajttal, és a csíkokra szelt zsályalevelekkel, majd a virslit ráhelyezve a szélesebb oldala felől tekerjük a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket, kenjük meg a tetejüket a tejjel felvert tojássárgájával, és hintsük meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kész, mindegyiket 3-5 szeletre vágjuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. máj. 5. 12:30
A virsli pongyolában elkészítési módja és hozzávalói.