Tejfölös zöldbabsaláta recept

30 dkg konzerv zöldbab,
½ csokor petrezselyemzöld,
1 pohár tejföl,
1 fej hagyma,
2 evőkanál ecet,
só,
1 evőkanál cukor,
késhegynyi őrölt bors,
1 leveskocka.
A Tejfölös zöldbabsaláta elkészítési módja:
A zöldbabot leveskockás vízben negyedóráig főzöm, majd leszűröm. Felkarikázom a hagymát (lilahagyma még jobb), majd rászórom a sót és a cukrot, majd összekeverem. Negyed óra múlva belekeverem az ecetet, a borsot, a vizet és a zöldbabot. Végül elkeverem az apróra vágott zöldpetrezselyemmel és a tejföllel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. jún. 15. 10:59
A tejfölös zöldbabsaláta elkészítési módja és hozzávalói.