Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tárkonyleves recept

Tárkonyleves recept

A Tárkonyleves hozzávalói:
2 kiskanál őrölt tárkonylevél
2 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
diónyi vaj
1 evőkanál liszt
só, bors
1 citrom kifacsart leve
1 zsemle (levesbetétnek)
1 evőkanál olaj


A Tárkonyleves elkészítési módja:
A lisztet a vajon fehéredésig sütjük, majd az őrölt tárkonylevelet hozzákeverjük, és egy-két percig együtt pirítjuk. Ezután a tejjel csomómentesre keverjük, majd nyolc deci vízzel felengedjük, csipetnyi sóval, őrölt borssal meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, felforraljuk. Végül a tejfölben simára kevert tojássárgát is belekeverjük, de már nem forraljuk fel. Melegen, az olajon pirított zsemlekockákra merve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tárkonyleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook