Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tepsis húsos galuska recept

Tepsis húsos galuska recept

A Tepsis húsos galuska hozzávalói:
30 dkg darált hús
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál olaj
csipetnyi só
2 dl tejföl
a galuskához 25 dkg liszt
2 tojás

a tepsi kikenéséhez olaj


A Tepsis húsos galuska elkészítési módja:
A darált húst az olajon kevergetve egy-két percig pirítjuk, majd a sóval, borssal, paprikával ízesítjük, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát készítünk, és lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, egy kiolajozott tepsibe terítjük a darálthúsos raguval rétegezve. A tejfölt a tetejére locsoljuk és sütőben pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A tepsis húsos galuska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook