Tepsis húsos galuska recept
A Tepsis húsos galuska hozzávalói:30 dkg darált hús
őrölt bors
őrölt paprika
2 evőkanál olaj
csipetnyi só
2 dl tejföl
a galuskához 25 dkg liszt
2 tojás
só
a tepsi kikenéséhez olaj
A Tepsis húsos galuska elkészítési módja:
A darált húst az olajon kevergetve egy-két percig pirítjuk, majd a sóval, borssal, paprikával ízesítjük, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Közben a lisztből a felvert tojással, csipetnyi sóval meg egy kevés vízzel galuskatésztát készítünk, és lobogva forró, sós vízbe szaggatjuk. Amikor megfőtt, leszűrjük, egy kiolajozott tepsibe terítjük a darálthúsos raguval rétegezve. A tejfölt a tetejére locsoljuk és sütőben pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. ápr. 16. 16:23
A tepsis húsos galuska elkészítési módja és hozzávalói.