Erdélyi rakott húsos palacsinta recept
Az Erdélyi rakott húsos palacsinta hozzávalói:8-10 szokásos módon sütött enyhén sós palacsinta+
A feltéthez:
40 dkg csirkemell
1 ek étolaj
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mk piros paprika
1 tk házi paprikakrém
őrölt bors
3 dl tejföl
A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
Az Erdélyi rakott húsos palacsinta elkészítési módja:
A palacsintákat vékony csíkokra szeljük. A megmosott, szárazra törölt csirkemellet apró kockákra vágjuk. Az étolajat felhevítjük, majd rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Pár perc múlva hozzáadjuk a húst, a pirospaprikát és 1 dl vizet. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a borsot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ezután 1,5 dl tejföllel elkeverjük, és összeforgatjuk a csíkokra vágott palacsintametélttel. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszúrjuk egy leheletnyi zsemlemorzsával és beletesszük a csirkés-paprikás tésztát. Meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben a sajt ráolvadásáig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. ápr. 14. 07:00
Az erdélyi rakott húsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.