Sztracsatella bomba recept
40 perc
sok
A Sztracsatella bomba hozzávalói:
25 dkg babapiskóta
2 dl kávé
30 dkg sztracsi fagyi
10 dkg étcsokoládé
10 dkg friss tejszín
1 ek + 1 tk porcukor
kakaópor (cukor nélkül)
A Sztracsatella bomba elkészítési módja:
A babapiskótákat félig belemártjuk a kávéba és kirakunk vele egy kb. 16 cm-es sütőpapírral kibélelt formát, majd a mélyhűtőbe űállítjuk. 10 perc múlva kivesszük és a fagyit a formába töltjük, a közepén lyukat hagyva és a formát ismét a mélyhűtőbe tesszük. A csokit feldaraboljuk és gőz fölött megolvasztjuk, A tejszínt felverjük 1 ek cukorral és a csokit óvatosan beleforgatjuk. A forma közepét megtöltjük a csokis habbal, a felszínét elegyengetjük és a megmaradt, szintén kávéba mártott babapiskótákkal befedjük. A bombát mélyhűtőbe tesszük és csak tálalás előtt 10 perccel vesszük ki. Tányérra borítjuk és megszórjuk kakaóporral, behavazzuk egy kis porcukorral. Tálalhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2008. máj. 15. 17:02
A sztracsatella bomba elkészítési módja és hozzávalói.