Babapiskóta felturbózva recept
A Babapiskóta felturbózva hozzávalói:babapiskóta
1 liter tej
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
1 ek kakaópor
10 dkg dió
1 tk vanília kivonat
kevés rum
1 marék mazsola
Tetejére:
10 dkg étcsokoládé
kb 1 dl tej
2 dl tejszín + 2 ek porcukor habbá verve
A Babapiskóta felturbózva elkészítési módja:
A tejből 1 dl-t félreteszünk, a többit elkezdjük forralni. Közben a 4 tojás sárgáját a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a pudingport és apránként az 1 dl tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Amikor már forró a tej, a tojásos krémet hozzáöntjük és folytonos kevergetés mellett besűrítjük. A krémet 2 részre szedjük, az egyikbe beleszórjuk a darált diót és a mazsolát, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot, a másikba a kakaóport keverjük (és löttyinthetünk bele egy kevés rumot). A babapiskótákat egy hőálló tál aljába tördeljük, picit meglocsoljuk rummal (gyerekek esetében elhagyható) mehet rá a kakaós krém (még forrón), újra piskóta, rumlocsolás, diós krém. És ez újra. A tetejét megszórjuk darált dióval és hagyjuk lehűlni, majd hűtőbe tesszük. (Piskótából annyit teszünk amennyit gondolunk, ha jobban szeretjük krémesen, nyilván kevesebb is megteszi, bízza mindenki magára a döntést.) A csokit és a tejet egy tűzálló tálba tesszük együtt és vízgőz felett (tűzhelyen lábos, pici vízzel, arra rá a tűzálló tál) megolvasztjuk. Ha kellően lehűlt a desszertünk, a csokival megcsurgatjuk, a tejszínt kevés porcukorral felverjük és jól megpakoljuk vele.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2014. dec. 5. 15:34
A babapiskóta felturbózva elkészítési módja és hozzávalói.