Perec. recept

Elkészítési idő 30 perc

A Perec. hozzávalói:
60 dkg liszt
10 dkg zsír
12 dkg margarin
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája
1 ek. só
2 dkg élesztő
1 dl tej


A Perec. elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsiradékokat és a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Ceruza cékonyságú rudakat sodrunk belőle, amiből perecet formálunk. Tetejét tojással megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük.

Tetejére szórhatunk szezámmagot, köménymagot esetleg sajtot is.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A perec. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook