Perec. recept


60 dkg liszt
10 dkg zsír
12 dkg margarin
1 pohár tejföl
2 tojás sárgája
1 ek. só
2 dkg élesztő
1 dl tej
A Perec. elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a zsiradékokat és a többi hozzávalóval együtt sima tésztát gyúrunk. Ceruza cékonyságú rudakat sodrunk belőle, amiből perecet formálunk. Tetejét tojással megkenjük és előmelegített sütőben megsütjük.
Tetejére szórhatunk szezámmagot, köménymagot esetleg sajtot is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2008. márc. 3. 15:25
A perec. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.