Meggyes kavart sütemény recept


30 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
40 dkg meggy
2 tojás
2 dl tejföl
1 tk. sütőpor
2 ek. kristálycukor
1 kk. fahéj
A Meggyes kavart sütemény elkészítési módja:
A margarin habosra kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk állandó keverés közben a kikevert margarinhoz, majd megszórjuk egy csipet sóval, beletesszük a tejfölt és síma masszává keverjük. A masszát margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel.
200 fokosra előmelegített sütőben sütjük.
Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg.
Mikor készen van, még forrón megszórjuk kristálycukorral összekevert fahéjjal.
Mikor teljesen kihűlt, akkor célszerű szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2007. dec. 15. 20:37
A meggyes kavart sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.