Habos tekercs recept
60 perc
A Habos tekercs hozzávalói:
25 dkg margarin
4 tojás
1/2 dl tej
2 dkg élesztő
40 dkg liszt
40 dkg porcukor
10 dkg dió
cukor, só
A Habos tekercs elkészítési módja:
25 dkg margarint kikavarok jó habosra 4 tojás sárgájával, pici sóval. A tejben pici cukorral felfuttatom az élesztőt. A kikavart margarinhoz adom a liszttel együtt. Jól összedolgozom a tésztát. Mikor összeállt a tészta, 4 részre osztom. Mindegyiket vékony lappá kinyújtom. Közben vízgőz felett kemény habbá verem a tojásfehérjét a cukorral. Ezt a habot kenem rá a négy lapra. Feltekerem és kis ideig pihentetem a hűtőben. (kb. 15 perc) Ezután mindegyiket kb. 1-1.5 cm vastagon felszeletelem és kikent sütőlapra fektetem. Tetejére durvára vágott diót teszek és megsütöm.
A sütőt 170 fokra állítom, és akkor van készen a süti, amikor a hab szép rózsaszínűre megpirul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2007. dec. 8. 12:29
A habos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.