"Dobálós" túrós recept
45 perc
A "Dobálós" túrós hozzávalói:
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
3 dl tej
2 tojás
1 cs vaniliáscukor
1/2 kg túró
12,5 dkg vaj v. margarin
A "Dobálós" túrós elkészítési módja:
A lisztet a porcukrot a sütőport összeszitáljuk, hogy összevegyüljenek és a tepsi aljára tesszük. A túrót ennek tetejére tesszük egyenletesen. Majd tejet a tojást a vaniliáscukrot összekeverjük és a lisztes keverékre öntjük. A tetejére a vajat kis darabokban rádobáljuk. Előmelegített sütőben kb 30- 40 percig sütjük 180 fokon.
Még annyi időt sem tart az elkészítése mint ameddig elolvastad a receptet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2007. dec. 7. 21:16
A "dobálós" túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.