Román palacsinta recept


50 dkg liszt
1 tojás
1 ek. zsír
1 csapott tk. só
víz
10-15 dkg sajt
A Román palacsinta elkészítési módja:
A lisztet, a tojást és a zsírt összemorzsoljuk egy tálban. Ezután annyi sós vizet adunk hozzá, hogy puha, könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Kb. 10-15 percet hagyjuk pihenni. Ezután apró cipókat formálunk. Nyújtjuk mindegyiket, közepébe reszelt sajtot helyezünk. Ráhajtjuk a tészta másik felét, majd olajban hirtelen kisütjük.
Még melegen fogyasszuk!
Rakhatunk tölteléknek kikavart túrót is.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2007. okt. 29. 14:50
A román palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.