Almás-mézes-diós csirkemell recept
30 perc
Az Almás-mézes-diós csirkemell hozzávalói:
60 dkg csirkemell
8 db alma
5 dkg méz
15 dkg dió
3 dkg vaj
fahéj
só
olaj
Az Almás-mézes-diós csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, sózzuk, majd serpenyőben kevés olajon világosbarnára sütjük. Kiszedjük egy tálba, lefedjük és melegen tartjuk. A cikkekre vágott almákat serpenyőben kevés vajon a fahéjjal és a dióval pirítjuk, pároljuk. Amikor az alma kezd puhulni, hozzáadjuk a mézet. Összeforraljuk és egy csipet sóval ízesítjük. Párolt rizzsel körítve a csirkemell tetejére szedve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ppiiccii, 2007. nov. 12. 17:00
Az almás-mézes-diós csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.