Sütőtökös pogácsa recept
A Sütőtökös pogácsa hozzávalói:35 dkg finom liszt,
1 csapott mk szódabikarbóna,
1 csapott tk só,
tört színes bors ízlés szerint,
125 g reszelt cheddar sajt,
1 dl tejföl,
250 g sütőtökpüré,
100 g puha vaj
A Sütőtökös pogácsa elkészítési módja:
Először keverjük össze a száraz elemeket, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, és gyúrjuk rugalmas tésztává. A tököt kihűtve adjuk hozzá, mert így az elpárolgott gőzök miatt kevesebb a nedvességtartalma. A kapott tészta lágy lesz, de 2 óra pihentetést követően a hűtőben már jól lehet vele dolgozni. Ha nyújtáskor mégis tapadna, gyúrjunk bele kevés lisztet. Nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra, rácsozzuk be, majd 3 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a pogácsákat. Tetejüket kenjük át hideg vízzel. Tojással is átkenhetjük, de az előbbi formában a tojásallergiásak is ehetik. Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. dec. 25. 06:50
A sütőtökös pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.