Pulykahúsos tál recept
A Pulykahúsos tál hozzávalói:- 1 kg burgonya
- 50 dkg pulykahús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evők. pirospaprika
- 1 evők. sűrített paradicsom
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 3 tojás
- 1 csipet chili,
- margarin a tál kikenéséhez
A Pulykahúsos tál elkészítési módja:
A burgonyát félig puhára főzzük héjastól, majd tisztítás után karikára vágjuk. A húst a hagymával együtt szép pirosra sütjük. Megszórjuk sóval, borssal, a fokhagymával, a petrezselyemmel és a pirospaprikával. Hirtelen erős tűzön megpirítjuk, közben rátesszük a paradicsom pürét, ha sűrű kis vízzel hígitjuk, de a végén sűrűnek kelle lenni. A tálba alulra burgonyát teszünk, gyengén sózzuk, borsozzuk, ráterítjük a húst, majd burgonyával befedjük. A tejszínt, a tejfölt, a tojásokat, a csipet chilit jól összekeverjük, és ezzel a mártással öntjük le a burgonyát. A sütőben kb. 40 percig sütjök. Forrón salátával tálaljuk.
Lehet dupla adagból készíteni a mártást, szaftosabb lesz!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. júl. 31. 10:05
A pulykahúsos tál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.