Narancsos szelet 1. recept
40 perc
A Narancsos szelet 1. hozzávalói:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
3 tojás
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 citrom
1 narancs
20 dkg porcukor
A Narancsos szelet 1. elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, végül a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A citromot meleg vízben megmossuk, héját lereszeljük és a levét kinyomjuk. A sütőporos lisztet összekeverjük a citromhéjjal, a vajas keverékkel és a citromlével. A sütőt 200 fokra felhevítjük. Egy tepsit vajjal jól kikenünk és beletesszük a tésztát. A süteményt a sütő közepére tesszük. Egy hurkapálcával kitámasztjuk a sütő ajtaját. Az így keletkezett résen át a gőz kiáramolhat. A süteményt 20 perc alatt aranysárgára sütjük. A narancsot meleg vízben megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A porcukrot összekeverjük a narancslével. A még meleg süteményt bekenjük a cukros narancslével, megszórjuk a narancshéjjal és hagyjuk megszáradni. 24 szeletre vagy rombusz fórmára vágjuk.
Nagyon könnyen elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom. Nem lehet elrontani! :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Macsek., 2010. okt. 9. 18:42
A narancsos szelet 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.