Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit lehet tenni, hogy a kakaós csigából sütés közben ne folyjon ki a töltelék? fórum

Mit lehet tenni, hogy a kakaós csigából sütés közben ne folyjon ki a töltelék? (tudásbázis)


2013. jún. 23. 10:35

Olvasztott margarinnal bekenem a kinyujtott tésztát rászitálom a kakaót és a cukrot és feltekerem.


soha még ki nem fojt..........

20. hoan
2012. júl. 5. 19:20
Margarint össze kell kavarni a kakaóporral és cukorral, ezzel megkenni a kelttésztát, így nem fog kiperegni belőle.
2010. dec. 20. 08:15

A kelttésztát előszőr olvasztott vajjal kend be és utánna szord a kakaót szitálva, majd a cukrot

és igy tekerd fel, majd darabold és süsd szép pirosra. Igy járj el a fahéjjal is ha azt akarsz

késziteni.

18. 8c73a5832e (válaszként erre: 4. - Böske)
2009. nov. 22. 15:47
én most úgy csináltam, de amikor felvagdostam egy csomó cukros kakaó kipergett belőle, és az mind az aljára égett. Sajnos nincs nagy érzékem a sütéshez....:( elveszi a kedvem,ha nem úgy sikerül valami...
2008. márc. 19. 12:46
Énis zsemlemorzsát teszek bele.Nekem bejött!
2008. márc. 19. 08:00
Sziasztok.Az én ajánlatom a akakaos csigához a következő.Elöször is kezdem azzal hogy ha kifolyik a kakaó akkor túl cukros,és ezért van.Ha szorossan tekered fel a tésztát és ugy darabolod fel akkor minimalizálod a kakaó kifolyását,én ezt ajánlom.Rengeteget sütök ami egybe vág a szakmámmal ami pedig PÉK
2007. nov. 9. 01:49
én ugy szoktam hogy alólra is teszek tésztát és arra rakom a csigákat és arra folyhat mert azt is meg eszük.
14. tengericsillag (válaszként erre: 7. - Csutka)
2007. okt. 18. 14:11
szintén igy aláhajtom.
2007. aug. 31. 13:43
a kakaó töltelékbe lehe rakni egy kevés lisztet is
12. Donyta
2007. aug. 31. 13:07
Az alját elsimítom.
11. Hacika
2007. aug. 16. 18:05
kever a kakaót egy kis zsemlemorzsával.
10. emagdi
2007. aug. 8. 15:34
hű de éhes lettem!!:))
2007. aug. 8. 14:01

Sziasztok!

Én amikor kinyújtom a tésztát,elvágom csíkokra,azt megkenem,feltekerem,és akkor kettévágom.A két széle kerül a tepsibe alulra,ott csak tészta van,nem tud kifolyni.Mi krémesen szeretjük,10dkg vaj jó sok cukrozottkakaóval kikavarva.Érdemes kipróbálni.

8. hoan
2007. ápr. 23. 07:10

Szia!

Én alufóliát szoktam a tepsibe rakni, erre rakom a tésztát, és úgy sütöm! Egyrészt , ha kifolyik, akkor sem vész kárba, mert a tésztán marad, másrészt a tepsit is könnyebb tisztán tartani! Nem ég rá a cucc! De az alját én is visszahajtom egy kicsit!

2007. ápr. 17. 14:12

Vaj+kristálycukor+kakaó a töltelék.

Amikor kinyújtom a tésztát, hogy megkenjem a kakaós kenyőcével, a szélén 5-6 cm-nyit üresen hagyok. Amikor feltekertem, és eldaraboltam, ezt a kimaradt 5-6 cm-nyi részt aláhúzom a csigának, úgy teszem a tepsibe.

Nem szokott kifolyni.

2007. ápr. 17. 12:13
Szia! Tudod, csak akkor jó, ha sok a töltelék. Én szoktam sütőpapírt használni, illetve igyekszem az alját jól visszahajtani mielőtt a sütőpapírra teszem. Ja és kristálycukorral jobb a tapasztalatom. Sok sikert!
2007. ápr. 17. 08:54
Ha nem kened meg vajjal a tésztát csak simán cukros kakaóval nem fog kifolyni.
2007. ápr. 17. 08:36
Simán kakaós porcukorral kell kenni.
2007. ápr. 17. 07:57
Szia van egy topic az a címe Süteményekkel kapcsolatos segítség egy cukrásztól az 53-as hozzászólást olvasd el!!!!
2007. ápr. 17. 07:40
Szia. Próbáld ki, hogy nem teszel bele túl sok kakaó-cukor tölteléket, csak vékonyan kened rá a tésztára. Üdv: hajni
2007. ápr. 17. 07:37
Mit lehet tenni, hogy a kakaós csigából sütés közben ne folyjon ki a töltelék?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook