Mit lehet tenni, hogy a kakaós csigából sütés közben ne folyjon ki a töltelék? (tudásbázis)
Olvasztott margarinnal bekenem a kinyujtott tésztát rászitálom a kakaót és a cukrot és feltekerem.
soha még ki nem fojt..........
A kelttésztát előszőr olvasztott vajjal kend be és utánna szord a kakaót szitálva, majd a cukrot
és igy tekerd fel, majd darabold és süsd szép pirosra. Igy járj el a fahéjjal is ha azt akarsz
késziteni.
Sziasztok!
Én amikor kinyújtom a tésztát,elvágom csíkokra,azt megkenem,feltekerem,és akkor kettévágom.A két széle kerül a tepsibe alulra,ott csak tészta van,nem tud kifolyni.Mi krémesen szeretjük,10dkg vaj jó sok cukrozottkakaóval kikavarva.Érdemes kipróbálni.
Szia!
Én alufóliát szoktam a tepsibe rakni, erre rakom a tésztát, és úgy sütöm! Egyrészt , ha kifolyik, akkor sem vész kárba, mert a tésztán marad, másrészt a tepsit is könnyebb tisztán tartani! Nem ég rá a cucc! De az alját én is visszahajtom egy kicsit!
Vaj+kristálycukor+kakaó a töltelék.
Amikor kinyújtom a tésztát, hogy megkenjem a kakaós kenyőcével, a szélén 5-6 cm-nyit üresen hagyok. Amikor feltekertem, és eldaraboltam, ezt a kimaradt 5-6 cm-nyi részt aláhúzom a csigának, úgy teszem a tepsibe.
Nem szokott kifolyni.
További ajánlott fórumok:
- Kakaós csigába a tölteléket hogy "készíted"?
- Hogyan készül a legegyszerűbb hókifli mák töltelékkel?
- Mit csináljak a finom, de darabokra esett tortámmal? Tölteléknek felhasználjam?
- Csirkemájból milyen tölteléket lehet készíteni rántott palacsintába?
- A töltött húsokhoz való töltelékbe a kenyeret/ zsemlét mibe áztassam be?
- A réteslapba, hogy terítitek a tölteléket, úgy minta beiglibe, vagy egy csíkba?